Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 30 de juny del 2020

L’optimisme taronja i el seu poder d’unió




Aquesta legislatura basada en l’optimisme taronja està superant molts altres registres anteriors. Al Vendrell estem arribant a uns nivells que pocs s’imaginaven fa uns anys. Si que les circumstàncies especials d’aquest 2020 han posat el granet de sorra per arribar a aquestes fites.
En aquest mes de juny s’ha produït una  gran gesta social. Per una banda han dimitit en bloc els sis administradors de la Festa Major que després d’una moció aprovada en aquesta legislatura pel plenari vendrellenc es trobaven en una situació de provisionalitat, esperant noves decisions sobre la seva raó legal després que l’actual presumpte protocol de festa major que volia fer una mica de marc legal d’aquest esdeveniment no estava validat pels òrgans competents.
Fem una mica d’història, per la festa major del 2012  dues persones que formaven part de la Comissió de Festes ja varen tocar el dos d’aquesta entitat perquè segons van dir no ho hi havia aquest protocol que regis la festa. Vuit anys després ens trobem una presumpta normativa legal sobre la festa major que no serveix i sense administradors. Ens anem superant de mica en mica. Però la cosa no ha quedat aquí. Aquesta unió que genera treballar amb aquest govern ha anat més enllà fins el punt que la Comissió de Cercavila i la de Foc hagin negat la seva participació en aquest esdeveniment que és un dels punts més importants del calendari anual de la vila. Enguany per la seva idiosincràsia especial tocava pactar i crear un nou marc doncs no hem estat capaços.  Una  gran part de l’associacionisme  que dona vida a la Festa Major han declinat la seva participació. Si seguim els precedents del presumpte darrer Turismar que van dir que no es faria el dia 20 de juny. Només un parell de dies de la seva possible inauguració, podrem conèixer el que faran aquesta festa major sobre el dia 20 de juliol. Encara queden doncs unes setmanes per esbrinar com serà aquesta festa major de la nova normalitat.  Aquesta unitat d’aquestes entitats del Vendrell és una cosa que potser vol dir alguna cosa i és la resposta popular d’una política municipal pel que fa a aquest esdeveniment.
Parlant d’aquesta unitat en aquest ple del mes de juny es torna a produir una acord entre tots els grups de l’oposició que presenten una moció sobre l’actual Escola de Música del Vendrell. Un tema que porta molta cua i encara on fa pinta d’acabar.
Evidentment el grup de Junts no s’hi afegit a aquest acord aquesta moció perquè després de votar a favor als pressupostos actuals en el famós pacte del Centre cívic l’Estació, doncs es va firmar allí aquest acord municipal entre l’optimisme taronja i els hereus de Cdc.
Per acabar aquest article d’avui m’agradaria recuperar un encertat comentari d’un aquests personatges de twitter que s’amaguen darrera un troll. Aquesta presumpta persona  va afirmar que el millor regidor de l’equip de govern és el Josep Mercader de Junts. En això de la política al final el que compta són els vots. Seguir un ple és com anar a veure un partit de futbol amb el resultat conegut per tots amb molt poques excepcions i en aquesta legislatura no crec que al Vendrell hi hagi cap excepció perquè tot l’equip de govern és una bassa d’oli, sense dissonàncies, ni díscols. Tu és com una màquina de la majoria que aprova i veta tot allò que vol amb el detall de vot de qualitat de l’alcalde per quan la pubilla de platges surt una mica per la tangent. Ell té a les seves mans aquest poder de decantar la votació final que és el que marcarà la decisió i després ja es veurà si s’aplicarà o es quedarà guardat en algun calaix per la història.
Doncs aquest magnetisme per crear unitat no s’ha donat al Vendrell des de fa anys. Ara hi ha el capítol de les entitats. L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Vendrell ha dit que atura les seves activitats perquè no cobra els mil euros anuals concedits en la subvenció del consistori entre altres raons esmentades. A veure que passa amb altres que puguin estar en situacions similars. Serà una excepció o altres seguiran el seu camí. Doncs sobre la marxa ho anirem veient. El proper cap de setmana comencen les festes dels Barris del Vendrell. Estarem entretinguts amb els seus sopars, falles i altres propostes que s’aniran destapant en aquesta setmana.