Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 27 de març del 2009

Adéu Consorci Universitari del Baix Penedès

Una de les notícies importants d'aquesta setmana encara que l'han volgut vendre com una millora, però en realitat és una pèrdua important per la comarca. Aquí fa uns anys que teníem un Consorci Universitari del Baix Penedès que s'encarregava d'aixoplugar la carrera de Relacions Laborals de Santa Maria del Mar. Ara resulta que aquest consorci desapareix i la Rovira i Virgili converteix aquest espai educatiu de la comarca en un centre adscrit on diu que hi farà enfermeria i magisteri. La idea és molt bona a primera vista, però jo crec que això no acabarà de xutar. Un cop més m'espero equivocar. Ja va tancar l'Escola d'Hosteleria d'alto standing i aquesta setmana que feia cada curs per aproximar estudis i empresa, cada vegada la fan més curta. No sé si enguany s'atreviran a fer-la.
A veure quan faran pagar de matrícula i quantes assignatures tindran. Potser els resultarà millor anar a Tarragona o a Barcelona que no pas venir aquí al Vendrell. A veure que passa en tot plegat. És una aposta arriscada de futur que en hauria de rutllar perquè els vents són favorables, però ja veurem si a la Universitat Rovira i Virgili li resulta. Pensem que qualsevol universitat no és més que un negoci com un altre. Al final el que compta són els resultats. Potser amb l'hospital del Vendrell la cosa xutarà, però enguany la Generalitat ja li ha donat menys euros que l'any passat. Ja veurem. Jo no ho veig molt clar. M'agradaria equivocar-me i espero fer-ho pel bé de tots, però hi ha alguna cosa que no em quadra.

2 comentaris:

Estela ha dit...

bona tarda, no puc opinar, però a vegades els presentiments ...som més que això.una abraçada.

elbosquefantasma ha dit...

Mucha sociedad de la innovación y el conocimiento, y en realidad todo propaganda y palabrería.
Mal vamos con menos Universidad y más Barbacoas. Estaremos pendiente. La Universidad también puede ser una industria de servicios para una comarca que debe rondar el 25% de Paro.