Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimecres, 28 de desembre del 2011

Brindem per un 2012 millor



Deixem enrere un any negre i possiblement d’aquí un any no haguem borrat ni de bon tros el pessimisme que pesa en la nostra societat. Entre un punt i l’altre tenim 365 dies per intentar posar una mica d’il·lusió a les nostres vides i a les nostres esperances.
En aquest any passat han passat coses bones i coses dolentes com acostuma a passar. Jo crec que les segones han guanyat amb escreix a les primeres. No podem oblidar que hi ha anys de tota mena que amb el pas de la història es van combinant d’una forma força aleatòria.
Potser la fita més important en els nostres municipis va ser les eleccions del maig passat que van provocar més d’un ensurt i d’una sorpresa en la nostra Comarca. Bellvei i Masllorenç van viure canvis radicals en els seus consistoris després de dècades d’una sospitosa pau interior. El Vendrell va apostar, després d’algun moviment erràtic, per una mena de pacte a quatre bandes en contra d’un partit. Una jugada que si és fa amb certa precisió a les properes pot donar alguna sorpresa inesperada. A més la crispació mundial juga favorablement a aquestes noves formacions que pugen en força a tota Europa. Calafell per la seva banda ha apostat un pacte clàssic a la comarca amb el PP i CiU. Una solució similar que al Consell Comarcal que ha deixat enrere una etapa molt distreta. Per la seva banda, a la Bisbal, les urnes van donar un resultat que molts no esperaven. Però el poble té la raó i mai s’equivoca. Llavors només ens queda esperar les promeses laborals del seu batlle com es van fent realitat en els propers anys. El poble tornarà a emetre el seu veredicte.
Enguany hem aconseguit, només temporalment, donar un cop fort a top manta massificat de Coma-ruga. Però tot apunta que de cara al bon temps tornarem a tenir caliu en aquest punt arran de mar.
Els protagonistes principals han estat les retallades de les quals se n’ha parlat molt però de moment el gran perjudicat va ser el castell de focs de Turismar de Coma-ruga que va patir directament les seves conseqüències. La Generalitat ja n’ha portat a terme unes quantes en els principals departaments com Sanitat, Ensenyament i altres, però la part més gran del iceberg encara queda sota l’aigua. Suposo que al llarg d’aquest 2012 altres administracions es pujaran al carro de les tisorades i el nou flamant president del Govern començarà també la seva estratègia en aquest àmbit.
En aquest any hem gaudit d’una climatologia un xic especial. En el mes de juliol anàvem quasi en màniga llarga i paraigües, però l’estiu ha recuperat amb certa traça els mesos de setembre i octubre. Per tots Sants es podien comprar castanyes quasi en màniga curta.
Els cartells de es lloga o es ven cada dia es més freqüent arreu. Els bancs cada dia tenen més negoci dins el món immobiliari. Els establiments regentats per xinesos o orientals es van introduint amb força a casa nostra, en perjudici dels autòctons que han d’anar tancar pels mals resultats.
En aquest estiu la comarca no ha patit incendis importants i la part negativa se la va emportar Coma-ruga amb els tres morts que van haver de treure de les seves aigües aquest estiu. Vigilància i sancions per combatre els agosarats o desafortunats desafortunats.
En l’esport, l’Hoquei Vendrell i el de Calafell s’han guanyat a pols jugar en la primera competició d’àmbit estatal. Torna amb força aquest esport que sempre ha tingut molt bona acollida en aquesta comarca.
Començarà un any molt dur, primer de legislatura. S’han de pujar els impostos. Ara és el moment ideal perquè comença un nou mandat. En els darrers anys per motius polítics no s’ha fet. Ara doncs és el moment perquè com el poble no té memòria quan torni anar a les urnes ni es recordarà d’aquesta dràstica mesura.
Els BOP cada dia té més lectors en la recerca de feina o per veure si hi ha publicada alguna subhasta o tall de subministre d’aigua per impagament. La vida continua muntats en aquest euro que va unir rics i pobres. Ara estem pagant les conseqüències d’aquesta mena de paradís on tot era possible a comptes del nostre futur ple d’optimisme. El demà ha arribat i ens toca pagar els excessos d’alguns d’ahir. Molt bon any i molta sort.

Article publicat el 30 de desembre del 2011 al Diari del Baix Penedès