Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimecres, 23 de març del 2011

Les hipoteques, on tot s'hi valia

Jo crec que en el tema de les hipoteques és un dels punts on hi hagut més quinquis en aquest país, des del banc que et donava el 130 del valor del banc, fins els tassadors i passant per tota la gent que es dedicava a construir pisos i vendre'ls. Ara és molt trist que hagis de pagar per una cosa que ja no tens i que el seu valor és la meitat del que un dia algú va dir que era, que també hauria d'assumir la seva responsabilitat, però aquí no hi ha cap innocent. Si ara és pot fer que tornant les claus, ja et desentés del pis haurem fet un pas per posar ordre en aquest munt de mentiders i interessos no sempre prou confessats.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estem d'acord en que hi ha hagut un abús per part del bancs, caixes, promotors, propietaris de sol i correfinques, però que tothom tingui clar una cosa, només que el govern hagues limitat l'hipoteca al 80% del preu real de venda, amb això el mercat s'hagues autoregulat. I es que al Govern ja li anava bé el tema. Perquè està el Banc d'Espanya sinó per vigilar aquests temes?

Dit això, que a tothom li quedi clar que quan s'aprovi que la vivenda és la única garantia de l'impagament de l'hipoteca, l'interés d'aquestes pujarà al 6 o 7% i no es donarà cap hipoteca per sobra del 60% del seu preu de taxació, i llavors direm que amb això s'ha encarit el cost final de la vivenda i s'ha restringit l'accés a la mateixa.

Tot te pros i contres.