Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dissabte, 25 d’abril del 2020

43 dies. Avui hem perdut una gran persona molt propera al poble


Avui dia de Sant Marc ve marcat per la pèrdua d'una gran persona, afable, moderna, propera cordial, agradable, honesta. Una persona per la que han passat un parell o tres de generacions de vendrellencs amb les seves relacions amb l'església. Moltes persones l'han conegut per moltes i variades raons i sempre ha sabut escoltar a tothom. Una persona molt estimada per tothom perquè ell es feia amb tothom que l'any passat va celebrar els 90 anys i aquest maleït virus se l'ha endut. Sempre us tindrem present. Ha fet una gran tasca social en forma de formigueta tocant on fes falta. Un gran record de vostè Mossèn Barenys. 
La parròquia de Sant Salvador del Vendrell amb gran dolor i alhora amb l'esperança de la resurrecció comunica que avui, 25 d'abril de 2020, ha mort a l'hospital comarcal del Vendrell, Mn. Josep Maria Barenys i Capellades, que fou durant més de 43 anys el senyor rector d'aquesta parròquia i també l'arxiprest del Baix Penedès.
Mn. Josep Maria Barenys havia nascut a Maspujols l'any 1929 i fou ordenat prevere a l'estadi olímpic de Barcelona el 31 de maig de 1952 durant el Congrés Eucarístic Internacional. Després de servir en diverses parròquies de l'arquebisbat com Belltall, Montferri i Bràfim l'any 1968 va ser nomenat rector de la parròquia del Vendrell. L'arquebisbe Ramon Torrella el nomenà vicari episcopal i canonge de la Catedral de Tarragona. Després de la seva jubilació, Mn. Josep Maria continuà vivint al Vendrell on va tenir cura amb gran generositat de l'atenció espiritual de molts malalts, així com també de la celebració de l'Eucaristia dominical a Sant Salvador de Mar i molts altres serveis a la parròquia.
L'any 2011 la vila del Vendrell el nomenà Fill Adoptiu de la vila i rebé també la insígnia d'or.
Ateses les actuals circumstàncies que vivim, la missa funeral se celebrarà més endavant, i s’indicarà oportunament.