Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 3 de novembre del 2022

Els candidats a messies no dormen de nit

 

 



 

No volem fotografies d’aquests messies que ens volen canviar el món. Aquests que amb els nostres diners es munten la seva campanya electoral com grans salvadors d’una situació crítica on ens han ficat ells mateixos. Ens volen distrets amb concerts i memes que ens facin gaudir de la vida, però quan s’apaguen els focus doncs els problemes de sempre que no han marxat mai perquè no han fet res perquè toquessin el dos. Alguna actuació urgent quan  la cosa ja s’havia tornat inviable.

Ells es pensen que ens empassem els seus programes manipulats i les seves fotografies retocades. Això ja ho tenim superat. Aquest excés d’informació arriba un punt que va directament a l’spam sense passar per l’ull humà i veure de què es tracta. Molts esforços per convertir les seves misèries en grans conquestes i les seves derrotes en victòries en el solitari.

Viuen en un món a banda on es desviuen per sortir a la foto d’un vino de honor d’alguna entitat forana que els ha convidat perquè reben una sucosa subvenció, però saben de bon tros que pocs són els que els votaran d’aquell col·lectiu però han de fer el paper com si tots fossin afiliats al seu partit. Es munten les seves enquestes i estadístiques que diuen quan els interessa o manipulen quan la cosa sembla més senzilla. Ells viuen en aquest món de serveis mínims i festa per tuti. El problema està en aquesta oposició trossejada que n difícilment es posarà d’acord per fer una llista unitària i concórrer amb unes propostes clares i concises. Cada reietó del poble aposta pel seu estendard. Al final molts d’aquests aventurers el diumenge a la nit hauran de rossegar l’amargor de la derrota  en silenci. S’hauran acabat els copets dels amics i interessats que busquen el millor lloc d’un consistori com és del càrrec de confiança que a part de bon sou si et despistes et treus una carrera per anar tirant endavant.

No ens deixem enganyar per herois que no són capaços de deixar un espai a l’oposició, senyal que se senten febles, sense arguments per poder deixar-la fora de cobertura. Herois que no saben ni on viuen deixant grans cartells amb les lletres del Vendrell, cosa que no han fet amb altres barris de la vila en nom d’aquesta igualtat entre territoris.