Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 1 d’abril del 2016

Ara tocar tallar les vies de peatge

 Un parell de centenars de persones van participar el passat dissabte inici de la Setmana Santa en el tall de de la N-340 al seu pas per Coma-ruga. La majoria de les cares que es van veure eren polítics de diferents ens públics de la zona de Tarragona. El ventall que es podia veure era força variat, però predominaven els partits que fa anys que remenen les cireres en les diferents administracions.  Va ser com un titular de premsa amb rostres d’alcaldes, regidors i adjacents  per demostrar la seva  ferma i actual voluntat de treure els peatges de les nostres autopistes. Unes vies ràpides que fa dècades que paguem i que ja estan més que amortitzades. A canvi d’alguna millora o algun nou tros de via es van ampliant per  secula seculorum sense que es vegi clar que algun dia abolim d’una vegada per totes els peatges de casa nostra, una mesura que ja ens mereixem de sobres.
Aquests polítics que han deixat que això estigui tal com està en plena conveniència amb altres empreses que ja els va bé que ningú toqui res d’aquest sistema que ens acull a les seves mans i que a algú li genera beneficis.
No em fan llàstima alguns d’aquests representants de la sobirania popular que ja fa anys que es poden permetre el luxe de tenir un pla de pensions per quan es jubilin, paguen una mútua que vetlla per la seva salut, porten els fills a escoles privades i també es poden permetre el luxe de pagar els peatges
Nosaltres que som els pobres que ens toca anar a Barcelona pels Ports de l’Ordal, esperar que et truquin els de la Seguretat Social perquè et diguin quan tens hora no sigui que facin una llistat i després donin una mala imatge amb una llista d’espera de més de sis mesos. Res d’això. Nosaltres que som molt curosos t’apuntem el telèfon i quan tinguem hora ja et trucarem. Només faltaria.
Nosaltres que hem estat tan desgraciats de tenir només un examen al mes de juny on et jugaves tot el curs i allí si que tenies que apostar fort. En canvi altres pagant els hi fen proves cada 15 dies a un centre pagant no sigui que a l’estudiant si passa massa temps se li oblidi la matèria i després ens suspengui les proves.
Potser un altre dia que tallin les vies de peatge com vol fer la CUP, perquè en el fons qui va sortir segurament beneficiat de tot plegat van ser les autopistes que segurament devien registrar els usuaris que no volien quedar-se atrapats una hora a Coma-ruga i tenien pressa. Avisats de l’esdeveniment devien optar per anar per autopista on aquestes coses no passen. Potser que a la propera cita el pacte de Berà ara que ja ha tallat la N-340, ha anat a Madrid a parlar amb Foment i el Govern Central segueix passant olímpicament d’ells millor que tallin alguna via de peatge, potser en aquest moment si que els hi faran cas. Podrem obtenir un recompensa pel nostre esforç. Ara per són només són talls mediàtics de titular i foto i al cap d’una setmana ja ningú es recorda de res.
Enguany que estem tots perduts i no sabem que farem el dia 11 de setembre, l’ANC s’apunta a tot aquest tipus d’actes per reivindicar unes millores pel territori, però crec sincerament que si al final no hagués posat les urpes de la política avui en dia tindria més poder de convocatòria. Se li ha vist el llautó i ha caigut  a la trampa. Ha perdut una mica l’esperit inicial que li va donar ales i poder, ara ja no és el que era en les seves èpoques glorioses. Ara sembla que tot torna a la normalitat i aquest flema independentista va perdent pistonada esperant nous esdeveniments i sobretot que passa amb el Govern Central amb una provisionalitat que no bona per ningú.
Potser enguany per l’11 de setembre ens quedarem tots a casa o anirem a l’Ikea a comprar. De moment, ningú diu res i ara la pedra està en la teulada dels polítics, la gent del poble ja ha dit la seva i ha decidit a les urnes la seva opció. Aquest any tornarem a les Diades normals i no ens caldrà esmorzar sota una ombra d’algun punt de Barcelona fent alguna figura mediàtica perquè la resta del món sàpiga que volem i que existim. Article publicat a l'Eix Diari i Diari del Baix Penedès