Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

diumenge, 27 de juny del 2010

Esperant el Musical interpretat pel Cor Joves Veus

Un concert del Cor Joves Veus del Vendrell és una cosa que no m'acostumo a perdre, perquè és dle bo i millor que tenim a al comarca. Ahir em van proposar un concert espectacle amb músics que posarien melodia a les seves veus. A més hi hauria l'oportunitat de veure el gran tema del nou musical que l'Albert Recasens i el Xavi Sanjuan estan muntant per abans de Nadal. El volien estrenar ara, però la cosa està molt verda.
El Cor Joves Veus com a coral sempre l'he trobat molt bé. A partir d'aquí hem d'anar a pams. Què hi hagi gent dins el Cor Joves Veus que hagi pujat a cantar una cançó coneguda, algunes de la llista del 40 principals de fa un temps o d'ara ja és una cosa que s'ha de matitzar. Una cosa és cantar en un coral on tothom i posa la veu dins una conjunt coral i l'altra es fer-ho individualment o per parelles. Hi ha gent que ho van fer molt bé i altres doncs que els hi falta una mica i alguns una mica més. . Em va sorprendre positivament molt la veu de l'Anna Imbernón que imitant a Rosa d'OT es la que en particular va atraure més aplaudiments. Pel que fa al musical que es vol fer per Nadal ho trobo molt bé, dins un àmbit de Cor de Joves amb un compositor del Vendrell i uns músics locals que han estat molt ben trobats. Per això, doncs està encertat, però a partir d'aquí s'ha de treballar molt. Si volem trencar aquest marc, s'ha de currar molt. Un musical és molt molt difícil de fer. S'ha de fer mínimament bé, sinó la cosa trontolla. Espero que d'aquí 6 mesos i si fa falta més, el puguin estrenar, i que doni bon resultat, però dins el marc en què estem treballant. Valoro molt bé el fet que aquesta coral faci coses diferents i que surten molts cops del que ens tenen acostumats altres locals corals. Un bon ambient amb gent que s'ho passa bé. A més s'aprenen moltes coses. Uns bons ingredients que fan aquest aquest formació estigui en plena forma i afronti nous reptes.

1 comentari:

Albert Recasens ha dit...

Gràcies per venir i per recomanar el concert, Miquel.
Tens raó, fer un musical comporta moltíssima feina. De fet el Xavi Sanjuan, el Cor i jo mateix hi estem treballant desde l'octubre passat. Un musical és un pack tot en un: text, interpretació, música, cant, coreografies, etc..
És un espectacle que no ens podem permetre estrenar de quasevol manera i per aquest motiu s'ha retrassat fins a finals d'any.
A partir d'aquí hem de tenir en compte que el musical es farà amb molts més assajos i més mitjans que el concert que vam fer ahir.
Ahir es va fer un espai on, malauradament, no reuneix les condicions a dia d'avui, amb poc equip de so i amb pocs assajos degut a que estem inmersos en la preparació del musical.
També hem de tenir en compte que molts dels cantants d'ahir era la primera vegada que cantaven sols i amb públic mirant-los exclusivament a ells.
També m'agradaria que quedés clar que, ens agradi o no, és materialment impossible disposar dels mitjans que ens agradaria tenir el dia del musical. Ja sabem com està el panorama econòmic i que actualment costa trobar ajuts i aquest musical es subvencionarà pràcticament només amb les entrades.
També sabem que es compararà amb musicals amb un pressupost molt més alt que el nostre en els quals tots són professionals, mentre que en el nostre cas els professionals tan sols serem músis i tècnics.
És un gran repte que estem disposats a afrontar.