Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 7 de gener del 2021

300 dies de pandèmia i una gran pèrdua en el món d'Obeses


 

Ahir a la nit en el grup de Whatsapp que tenim d'Obeses hi havia una activitat inusual que només passa quan hi ha algún esdeveniment important. Aquest sotrac va venir perquè es comentava la informació que el cantant i guitarra d'Obeses, Arnau Tordera, havia publicat feia poc a Twitter. La lamentable notícia és que la Ramona Vila Mensa d'Òdena ens havia deixat per sempre. Hem toca fer una mica d'història. 

Vaig descobrir a la Ramona en el primer concert del grup a l'Auditori de Vilanova i la Geltrú, l'any 2018. Des del primer moment en què vàrem parlar personalment vaig descobrir que era una Gran Gran Persona. Molt sensata, fidel, humana, racional, gran seguidora incondicional del grup anés on anés i també seguia incondicionalment els seus membres en les seves activitats paral·les. Ella era l'heroïna número 1. Sempre havia fet de pal de paller d'aquest grup especial que ens té atrapats per la màgia i la música. La Ramona sempre estava allí, potser no a la primera fila, però sí en una segona o tercera, d'una manera discreta. El seu cabell i petinat sempre destacava sobre els del seu voltant per la seva peculiarietat i color. Sempre que arribaves a un lloc on hi hagués un esdeveniment estava ella. Podies quedar per pendre alguna cosa o fer temps per anar al concert. Era una persona íntegra que pensava amb tothom i tenia l'admiració de tots els seguidors de totes les edats, perquè ella es feia estimar i estimava profundament tot aquest món i els seus protagonistes per igual. Es preocupava per tothom i si necessitaves un cop de mà allí estava ella amb el seu somriure sincer i espontani d'orella a orella. 

Una persona propera que et posava al dia d'aquest món Obesístic que tots admirem. Era una dona fantàstica i encara que no l'hem pogut conèixer  gaire amb el tastet que tenim ens ha obert les portes a una millor relació amb una persona estupenda amb les idees ben clares. Ella sempre estava allí, sense voler sortir gaire a les fotos, però sempre amb la càmara filmant o fotografiant incansablement. Altres vegades volia gaudir del concert i de fotos les mínimes. Una sort compartir gustos musicals amb aquesta persona que estava implicada en moltes altres entitats culturals de la seva localitat i comarca. Sempre estava allí al peu del canó. No t'oblidarem guapa, allí on estigui Obeses, estaràs tu també. Una forta abraçada on estiguis. Sempre recordarem les teves noves passions culinàries, el teu nou piset cèntric a Igualada que has pogut gaudir i aquests pastissos de de la Pastisseria Targarona d'Igualada que el primer dia que hi vagi prometo visitar-la perquè la veritat és que fan una pinta espectacular. Gràcies per tot allò que no es pot dir en paraules, pel teu bon rollo i simpatia en tots els bolos que hem compartit. Ens has descobert uns grans artistes i persones que sempre portaràs en el teu cor allí on estiguis. Descansa en pau amb un fil musical del teu grup favorit i aquest optimisme que sempre has compartit amb la resta. 

Foto del twitter de l'Arnau Tordera.