S'ha de reconèixer que pertanyer la regió vinícola del Penedès no ens beneficia perquè tradicionalment els vins que s'hi han produït no han estan molt ben considerats. Ara sembla que la cosa es vulgui arreglar per aprt d'alguns que treballan molt seriosament per fer-ne producció de qualitat. Jo quan veig aquestes màquina de veremar que ho cullen tot i ho tiren tot dins per fer vi penso que aquest no és el camí que ens pot treure d'aquest racó sense sortida que és la vinicultura. No s'hi val fer molt de vi de poca qualitat, la gràcia és fer-ne menys però de qualitat. Això de cullir tot junt i abocar-ho desgràcia la producció d'aquells que ho cullen a ma i trien lo bo del dolent. Si que va molt bé per collir, però hem de mirar fer bons vins i no molt de vi que després el venen al preu del sifón. No interessa. Encara no hem après la lliçó.
1 comentari:
estic d'acord, al penedès s'ha fet lo de "dormirse en los laureles", els catalans som gilipolles i ens creiem super guapos, però al penedès això ja és la màxima exponència. El raïm es cull verd, les plantacions estan per maximitzar el rendiment....i després t'has de sentir que s'ha de consumir vi del pais. Hauriem de ser menys creguts, ara que a xile o califormia fan vins més bons i baratos (sense comptar zones espanyoles com ribera del duero, que dona mil patades al penedès). A veure si la gent jove ho arregla...
Publica un comentari a l'entrada