Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dissabte, 18 de juliol del 2015

A gaudir de la festa major del Vendrell i de la nit

Ahir divendres ja van començar els actes previs de la festa major de Santa Anna del Vendrell que tindrà lloc el proper cap de setmana. Enguany no hi ha una gran cosa a destacar, però sempre hi ha petits detalls com l'ampliació de la cercavila de Santa Anna amb les Majorettes. Una cosa que no acabo d'entendre que també s'incloguin en aquesta cercavila, però sembla ser que és un lloc on hi cap tothom. Doncs endavant. Ho obrim a tothom i cap problema. Què és això de censurar. Ara estem en democràcia i tothom té dret a desfilar davant la seva santa patrona asseguda al tron que s'ho mira de reüll. No hi pot faltar el bestiari pacífic del Vendrell amb el lleó sense corona i el lleonet com el papi sense corona una mica més petit que el papi. Evidentment no hi pot faltar l'aligueta que enguany també s'estrenarà per festa major. Estem de sort perquè aquí cada dia hi ha més gent en aquesta cercavila amb una cosa o una altra. En molts casos són els mateixos que comparteixen animals i aquest dia han de decidir que fan, per qui es decanten o algun es canvien la jaqueta i tan amics com sempre. 
Enguany torna per segon any consecutiu el castell de foc ( a veure quan dura, l'any passat uns 8 minuts com el de Turismar d'aquest any) a la zona del Botafoc un lloc que està al cor del Vendrell i que amb la sequera que hi ha també hi ha moltes herbetes al voltant i no seria gens raro que els bombers haguéssin d'apagar algun petit foc, esperem que no passi a més, però hi ha molt de matoll sec per aquesta urbanització per urbanitzar, tipical spain. Enguany també tenim música a la zona del carrer de les Flors la nit de dissabte i diumenge. Aquest és la zona de moda del Vendrell i evidentment que algo s'ha de fer, la Rambla Cañas ja fa dies que espera a què s'aprofiti una mica més a part d'anar a passejar el gos. 
Sobre els grups que vénen els més destacats són els Catarres que fan uns concerts que t'ho passes pipa encara que aquella no sigui la teva música, però connecten amb la gent i aquesta és la gràcia. La resta sobre la marxa, els d'Itaca estan de moda,, però ja veurem com sonen en directe. La gran nit serà la dels 40 principals. Potser serà pels d'aquí perquè és la nit de diumenge a dilluns quan dilluns es festa al Vendrell. Però com els usuaris principals són canalla que estan de vakes això és el de menys. L'any passat va batre records de gent fins a les tantes del matí quan surti el sol per Coma-ruga. El que més es porta és el botellon. Nevereta al cotxe o a caseta i anar fent turisme i així la nit et surt una mica més barata que les cues. És una política d'estratègia i cada dia n'hi ha més d'aquest esport pels temps que corren. Després de l'avorrit pregó de l'any passat tindrem enguany els malcasats a veure si apunten bé o anirem tota la festa major mastegant tites, figues i altres elements que està bé, però arriba un punt que ja atipen una mica massa amb el mateix. Abans eren més contundents, però darrerament es dediquen a la poesia com els capellans. Molt bona festa major a tothom. El millor la cercavila de foc i l'actuació dels Nens que estan en plena forma. A veure que diu la Diablesa política i els seus fidels seguidors banyuts. Molta bona festa major i a donar vida a la vila que ja toca. Després a l'agost només ens quedaran les sardines de la Rambla o anar als barris a menjar fideua, sardines i altres elements. Va començar amb la festa dels barris i la festa major és el punt i final fins no sé quan. Bona festa major a tothom i a gaudir d'aquests dies diferents. El cartell està encertat i supera amb escreix altres d'edicions anteriors que eren força cutrons. Queda bé i tot. Apa endavant.