dissabte, 9 de maig del 2009

Contra l'abstenció, referèndum pel CIM a la comarca

Una de les coses que veig que serà un fracàs i si arriba al 50 % de la participació ja serà tot un èxit seran les properes eleccions europees. Aquí veiem que europa ens cau molt lluny, potser massa i per alguna cosa serà. No només nosaltres sinó Holanda, França tampoc ho acaben de veure clar. Cau tot plegat massa lluny. El que es podria fer per donar més caliu a tot això és muntar un referendum al Baix Penedès per si volem o no el CIM. Segur que si fessim les dues coses tindrien molt més èxit. Els resultats potser se'ls passarien pel forro, però a la gent li faria molta ilu que sembla que fins i tot pensin. Si fa solete, tots haurem begut més oli del que veurem esperant que la gent vagi a votar.

3 comentaris:

elbosquefantasma ha dit...

Igual me estoy haciendo viejo, pero hace muchísimo que hay un referendum para sea el tema que sea. Y muchísimo menos un referendum por iniciativa popular. Me explico, tanto a nivel digamos comarcal, regional, nacional en un tema CIM. O por ejemplo a tomar firmas como en los casos de peticiones, por el asunto de la Marta del Castillo (Sevilla). Eso del referendum popular, aunque recogido y que al poder se le cae la baba hablando de él. Esta lejos, muy muy lejos

Nevot ha dit...

No ho farien. Aquells als que tant se li en fot tot (la gran majoria que mentre tingui per canviar-se el cotxe i la pantalla plana i poder-ho explicar al veí) doncs no anirien a votar.
Als que estem en contra del CIM, gent que es preocupa perquè no degradin més aquesta comarca, ens faltaria temps per fer-ho i dir que NO.
I segurissim que es passarien el resultat pel forro. Els polítics només valoren els resultats quan els són favorables. Es més, fins i tot quan perden eleccions / vots, tracten de fer-nos creure lo contrari... el dia més "guay" de l'any és el dia desprès de les eleccions perqu`pe, ves per on, no sé com s'ho fan, però si els escoltes es veu que tots han guanyat.

Nuria Miró ha dit...

Democràcia, "govern del poble". Una de les prerrogatives d'un poble veritablement democràtic és el poder cel·lebrar referèndums, però per això caldríen uns dirigents capaços d'acceptar la voluntat de les majoríes, i això, a les Espanyes, fa por. Si no que li preguntin als vascos.