Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 11 de març del 2010

La salut eterna per un euro al dia

Els nous messies ja no els trobem predicant la seva fe en centres religiosos. Els nous salvadors del món ara estan fàcilment localitzables en hotels, llocs de convencions i potser també en un moment o altra algú tindrà la sort que aquests truquin a la porta de casa seva per oferir un dels seus productes o serveis. Comercials de màquines miraculoses que curen tot tipus de malalties en còmodes terminis d’un euro al dia. Noves tecnologies sanitàries que en quatre dies li trauran definitivament el dolor, l’artrosi, l’estrès i el mal de queixal inclòs. . Això d’esperar un any a què et donin hora pel metge de capçalera o anar a rehabilitació en males hores s’ha acabat. A partir d’ara, sense sortir de casa ho podràs fer evitant qualsevol amenaça de mal temps. Aspecte molt important i en especial en anys com l’actual que no para de ploure. Els nivells elevats d’humitat l’exterior no són gens beneficiosos pels nostres ossos adolorits.

Per accedir a aquestes reunions mig clandestines amb un ambient que no està gaire lluny d’un club de maçons o d’alguna d’aquestes sectes cristianes reunides per cometre les seves malifetes necessites l’oportuna invitació. Ells abans ja les hauran enviat als compradors potencials. Són empreses amb una base de dades que aplega un nombre important de jubilats de la comarca. Els interessats reben a casa seva la invitació que els obra les portes que els oferirà la possibilitat de tenir una salut gairebé eterna. A vegades hi ha la possibilitat que un matrimoni pugui convidar a altres parelles per poder gaudir d’aquest honor d’accedir a aquestes reunions. En altres ocasions, això és impossible. És un club selecte sense cap possibilitat que ningú més pugui gaudir d’aquests privilegis terrenals. Una cosa força comuna a tots els afortunats és que la majoria superen els 60 anys. Tant els que gaudeixen d’invitació com els possibles acompanyants si decideixen anar-hi sempre se’ls garantitza un petit obsequi que pot anar des d’una vaixella resistent, fins a un matalàs automàtic passant per una petita televisió que li permetrà veure asseguts a la cuina tots els canals en blanc i negre.

Tots ells són convocats durant un parell o tres d’hores en un hotel o lloc de convencions. Allí comença l’espectacle. Els salvadors amb una estudiada xerrada amb un llenguatge planer, però molt interessat obre els beneficis d’aquests productes aniran repassant al llarg dels 180 minuts totes les virtuts, gràcies, privilegis i algun miracle dels productes que allí es posen a la venda. El mèrit de tot plegat són els regals que pots obtenir a més dels grans descomptes per aconseguir les preuades estrelles de les espectacle. Per comprar una màquina de radiacions que treu el dolor i el mal de panxa, perfectament et pots portar a casa una robot de cuina per quan arribes a casa pots trobar tot el menjar preparat. Allò que no t’expliquen gaire clar que primer ho has de preparar la nit anterior, això ho acabes descobrint quan el repartidor t’ho porta a casa i veus el llibre d’instruccions. Llavors descobreixes que és una simple olla de pressió elèctrica que incorpora un programador que et permet calcular la durada de la cocció. Un invent que ja fa anys que funciona amb les rentadores, però que encara queden molts estris on es poden instal·lar aquestes innovacions de la tècnica.

Mentre estàs en aquest reducte de privilegiats pots escoltar de la veu dels teus companys escollits que ells també ho tenen i que ho gaudeix tota la família. No paren d’alabar tot allò que ho tens a l’abast de la mà amb una quantitat de diners a pagar en còmodes terminis. Crec que moltes persones després d’haver pagat uns 2.000 euros per aquest artefacte o un euro al dia durant uns quants mesos els resulta molt difícil assumir el fet que els han pres el pèl. Només la satisfacció d’haver adquirit aquest producte miraculós ja entren en un espai quasi místic que els allibera automàticament de tots els mals mundanals i part dels divins. Tot això gràcies a aquests nous messies de bata blanc i oratòria estudiada al mil·límetre. El problema ve quan els afortunats ho comuniquen als seus amics i parents. Ells volen transmetre a la resta tot aquestes meravelles que han escoltat i que estan totes juntes amagades en aquest nou invent recentment comprat. Llavors és quan alguns hi cauen i s’apunten quan poden per gaudir d’aquests prodigis. Altres pensen que no són d’aquest món. Ja tenen prou pena de creure-s’ho tot fil per randa. Val més que deixin els miracles per a altres temes i a un preu molt més econòmic.


Publicat al Diari del Baix Penedès el 12 de març de 2010