Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dissabte, 28 de novembre del 2015

Nadal arriba abans de Tots Sants


Un any més Nadal arriba a les nostres llars. Evidentment fins el dia 25 del proper mes no gaudirem directament del gran dia com correspon tots reunits a taula amb galets, torrons, cava , però des d’abans de Tots Sants ja tenim les prestatgeries dels supermercats plens d’aquest productes típicament nadalencs. La nostra ficció casolana des de que la TDT ens va ampliar considerablement el món que tenim al nostre comandament a distància  per aquestes dates ja estem una mica farts d’anuncis de colònies, perfums i joguines. Els catàlegs ja fa dies que tomben per la xarxa i en paper pels grans magatzems que fan el seu agost en aquests darrers mesos de l’any.
En pocs dies alguns dels  nostres carrers i places lluiran les esperades garlandes que ompliran de vida i color els marcs per on  aniran amunt i avall amb o sense bosses els principals protagonistes d’aquests dies.
Els qui encara treballen i formen part d’algun col·lectiu ja tenen taula encomanda pel sopar obligatori per concloure l’any i brindar pels propers 366 dies. No hi faltaran els amics invisibles que donaran el toc d’humor a la trobada. Dies de sobredosis d’àpats per acomiadar el nou any.
La Loteria de Nadal de tota la vida i la Grossa de cap d’any que és la nova de casa nostra ja fa dies que competeixen virtualment a veure quina pot vendre més números. Una i altra s’hi esforcen per poder entrar a totes les llars i poder repartir sort entre els mortals que com a mínim juguem un cop a l’any a l’atzar.
Nadal és un dels epicentres consumistes del calendari anual. Són moltes les excuses que tenim per estrenar i lluir el millor que podem trobar en algun comerç o ja tenim a l’armari. Una part important de tot plegat és la part menys espiritual de les relacions de família i de convivència. Quan toca fer presents als nostres éssers més afins. Òbviament no esperarem a les rebaixes. Bon Nadal a tots. Publicat a la Fura a partir del 29 de novembre.

Miquel Casellas
@miquelcasellas

wwww.miquelcasellas.blogspot.com.es