Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 13 d’octubre del 2016

La Fira també es mereix una moció



Algun grup polític dels 8 que tenim al consistori també podria presentar mocions més interessants, emocionats i practiques que les que acostumen a aportar en els diferents plens. L’àutonomia municipal arriba on arriba i potser d’aquí un temps ja haurem d’excloure Coma-ruga, però abans ens tocarà baixar l’Àngel del campanar per tornar a fer-li una actualització perquè remunti fins al seu punt privilegiat.
La Fira del Vendrell ja fa anys que ha quedat obsoleta, caduca i ha perdut tot el sentit. La cosa encara s’aguanta perquè hi ha menjar i beure. Això no falla mai en aquest país format per una colla de gormands declarats o anònims. Si algun dia som independents la cosa seguirà igual.
Tenir una mostra  a la Rambla de sofàs, assegurances, paelles, descalcificadors. Avui no té cap de sentit i menys quan la meitat dels paradistes  vénen de fora del municipi. Els comerciants de la vila ja fa anys i dècades que han perdut l’interès per participar en aquesta mostra. La principal és que és massa cara perquè no poden ni cobrir les despeses del lloguer de l’estand. El fet de poder treure algun benefici ja forma part dels miracles, tenint en compte que no faci mal temps i un dissabte a la tarda no passi un boira que ho remulli tot. Llavors la cosa ja cau per sota els mínims desitjables.
La Fira que tenim al Vendrell no representa el municipi podria estar a qualsevol localitat i potser li escauria millor que no pas a la presumpta capital del Baix Penedès.
Hauríem de poder dissenyar la mostra perquè el Vendrell i comarca pugui tenir un important participació i pugui ser assumible pels comerciants locals. Un dels temes a sacrificar seria no tenir aquests stands tan bufons que cada any durant 15 dies ocupen una de les vies més importants de la localitat.
Buscar una proposta més assequible perquè la gent del municipi almenys no tingués excusa per no ana-hi. Avui en dia és molt més representativa la Fira d’Entitats que no pas aquesta mostra que és totalment exportable a molts pobles de Catalunya. Moltes de les coses que hi pots trobar les pots trobar a qualsevol lloc. No cal que parlem de la xarxa.
El problema no és ni aquesta mostra no representativa sinó que a més a més treus automàticament al Vendrell durant un parell de setmanes unes quantes places de pàrquing essencial per al seu funcionament diari. Clar durant el cap de setmana que dura la mostra, la cosa encara és més problemàtica. Algunes persones que han d’anar al Vendrell per algun tràmit o a comprar durant aquests dies opten per altres localitats per no trobar-se amb aquesta problemàtica que ja pateix el municipi durant tot l’any i que aquests dies s’agreuja considerablement, per un copiar enganxar obsolet.
Per evitar aquest col·lapse i donar vida a altres parts del municipi perquè com també diuen tots paguen els seus impostos, la Fira hauria d’anar a altres llocs com el Tancat o el Mas d’en Gual perquè donaria energia a aquests barris que al llarg de l’any tenen ben poques coses perquè tot està excessivament concentrat al mateix lloc. Ja toca que tots fem un pensament..
A veure si algun dia al ple municipal algú presenta una moció que aposti per millorar la Fira del Vendrell o ara que s’han carregat els plataners de la plaça Vella, doncs es podria fer una moció per discutir amb quin arbre s’han de substituir tots aquests plataners morts  arrancats a la Rambla. Plaça Nova i plaça Vella. Aquestes són mocions que fins i tot algun dia es podrien portar a terme, perquè parlar del CAP del Vendrell i de la segregació de Coma-ruga ara per ara està més proper a la ciència ficció de Juli Verne que no pas a la realitat del nostre municipi.
De pas l’equip de govern podria quedar-se amb l’audiència i presentar una moció sobre la Fira de Turismar amb tocs de realitat probable i la veritat que donaria molt de si. Si no es volen atrevir a parlar de l’Estat de la Vila tal com marca al ROM, al menys que de tant en tant ens ofereixin algun tastet per fer boca d’aquesta realitat que ens volen vendre embolcallada amb cotonets i llaminadures de tots colors..