Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 3 d’octubre del 2017

Manifest llegit el dia 3 d'octubre durant les dues hores d'aturada del consistori



 Manifest llegit pels representants sindicals a la plaça Vella, el dia 3 d'octubre del 2017. 

La UGT de Catalunya, CCOO, com a membres de la Taula per la democràcia que agrupa al gruix de la societat civil de casa nostra, i , a més, conjuntament amb SPPM-CAT i SPC, com a sindicats amb representació dintre de l’Ajuntament del Vendrell condemnem les agressions produïdes el passat 1 d’octubre arran de la celebració del referèndum i on més de 840 persones van resultar ferides, encara alguna ingressada.

Volem ressaltar la desproporcionalitat i la brutalitat de l’actuació policial. Els cossos i forces de seguretat de l’Estat varen respondre a ordres polítiques d’uns dirigents que es van amagar sota el seu paraigua per posar en relleu la seva incompetència. També volem fer arribar la nostra solidaritat a tots els ferits i a les seves famílies, alhora que volem donar les gràcies a tota la ciutadania, així com als servidors i servidores públics que ahir varen donar una resposta exemplar.

Davant la vulneració flagrant dels drets i llibertats que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya varen patir ahir, la UGT i CCOO de Catalunya, com a part de la Taula per la Democràcia i els sindicats SPPM-CAT i SPC a més representants sindicals de l’Ajuntament  del Vendrell, vàrem considerar oportuna una resposta conjunta de país.

En cap moment la UGT i CCOO de Catalunya els sindicats SPM-CAT i SPC, a més representants sindicals de l’Ajuntament del Vendrell, i s’han adherit a cap vaga general, que és l’ámbit on es dirimeixen els conflictes laborals.

En aquest sentit, apostem pel pacte dins de l’empresa i demanem el màxim respecte per qualsevol decisió individual. Entenem que tenim prou mecanismes al nostra abast perquè així sigui.

Tothom pot traslladar aquesta resposta als centres de treball com consideri oportú i, com a tal, tal té la consideració de mobilització del país. Entenem que la llibertat per pactar internament dins les empreses la forma de rebuig a aquestes actuacions pot prendre qualsevol forma.

Una resposta de país correspon a la totalitat de la població. Entenem que dur-la a terme ens correspon a tothom. Estudiants, comerciants, jubilats i jubilades, autònoms, treballadors públics i privats... tenim mecanisme al nostre abast per poder fer sentir a totes les institucions que no permetrem que es continuïn conculcant drets fonamentals a la ciutadania.


Aquest és un conflicte polític i per aquest motiu subscrivim la mobilització del país. Volem apel·lar al diàleg entre els governs per resoldre el conflicte creat. Els conflictes polítics se solucionen en aquest àmbit i no es poden traslladar responsabilitats on no corresponen.