Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 28 de juliol del 2022

El Vendrell, un present per dissenyar



El Vendrell està en una etapa crítica perquè el disseny en què es basa encara està fonamentat en un projecte de bombolla immobiliària que pretenia posar 100.000 habitants a la vila. Sort que la crisis ha anat aturant el tema i de mica en mica anem creixent per sobre de la resta de Catalunya, però sense tenir cap marc ni projecte clar.

La nostra misèria econòmica pública ens fa dependre excessivament de les altres administracions a veure si cau alguna cosa on es hi podem afegir i salvar algun tros del municipi encara que sigui amb una finalitat tan prescindible com crear un centre de convencions a Coma-ruga per aprofitar les obres d’un artista que va triomfar pintant pel falangisme espanyol. Doncs mira com que passava per aquí vàrem tirar una pedra i va caure aquesta subvenció. Hi ha moltes més coses necessàries que aquesta ara mateix al Vendrell, però haurem d’esperar que els butlletins oficials vagin publicant altres propostes més adequades a les nostres necessitats com a vila i com a capital de comarca que fa dies que tenim oblidats en algun calaix. Per la piscina al Brisamar sempre hi ha temps.

Aquest passat cap de setmana el Vendrell va viure una fita històrica amb l’aparició d’un nou saló dedicat al món del videojoc, còmics, mangues i jocs de taula sota el nom de 1 Up. Realment va ser tot un triomf perquè en dos dies van passar pel pavelló que acollia la cita més de 1.700 persones de totes les edats i d’aquí i de més enllà. Evidentment la majoria d’expositors eren gent del Vendrell amb només una persona que venia de Sant Pere de Ribes i oferia un producte diferent a la resta. La gran  majoria d’establiments del Vendrell no va desaprofitar l’oportunitat de pujar a aquest carro.

Segurament aquesta aventura que s’ha iniciat tot just després de la revetlla durarà en properes edicions, però s’ha d’anar adaptant i mirar quan es podria treure millor resultat. Ara ja hi ha unes dades prou satisfactòries que ens han de permetre buscar un llocs i unes circumstàncies potser millors que les d’aquest any.

Doncs aquesta és una nova proposta que ha sorgit des de l’Ajuntament i altres empreses locals que ha tingut èxit.

Ara falta posar el cascavell al gat i arreglar molts dels esdeveniments vendrellencs que ni representen a la vila, ni hi ha gent del Vendrell que hi participi. A més cada dia e nota més l’apatia de la gent del Vendrell per anar a veure el mateix. L’any 2020 ja enterrar definitivament el Turismar que quan es va iniciar l’any 1987 tenia una explicació, però han anat passat els anys i  panys i cada dia estava més lluny del que volia ser en un principi. Substituint aquest clàssic ja tenim el El Vendrell T’estima que és una versió plana i avorrida del Turismar, per posar algun nom, però almenys han deixat lliure la plaça Germans Trillas per fer un concert a la nit i aprofitar aquest espai quan no toca tan el sòl que de dia allò sembla una planxa per fer-hi carn a la brasa o cargols a la llauna.

Un gran repte és la Fira de Santa Teresa que sembla que es va movent cap a altres direccions, però encara no ha trobat la seva identitat  que representi al Vendrell en aquests començaments de segle.

Al llarg de l’any tenim altres cites que estan també allí com el Mercat de Nadal que va i ve amb menys o més sort. Potser també és el moment que traiem als programes electorals la construcció d’un pavelló firal per poder acollir aquestes propostes amb unes garanties mínimes   no dependre sempre de la pluja i de la Rambla. Anem parlant en aquesta campanya electoral.