divendres, 24 de novembre del 2023

El menjar preparat va guanyant adeptes

 



Només cal donar un tomb pels principals supermercats de les nostres contrades i el que s’està veient clarament és que el nou format que va agafant acòlits és el menjar preparat. Cada dia els supermercats van ampliant les seves lleixes dedicades a aquest tipus de producte que fins fa poc temps només ocupaven un petit espai dins tota l’oferta comercial de l’establiment.

Fa uns anys que la dóna es va incorporar al mercat laboral, llavors va desaparèixer la tradició divisió de tasques a la llar. Ja fa dies que tots dos membres d’un matrimoni s’encarreguen de tot una mica. Aquesta minva del  temps lliure ha provocat entre altres coses que quan hi ha més gent en un supermercat és el cap de setmana quan en teoria els membres de la família fan festa. Per altra banda, el que compren també ha patit els seus canvis i els menjars preparats cada dia són els més buscats. El gran predecessor de tot això va ser el pollastre a l’ast amb patates xip que amb un vermut et solucionava perfectament un dinar de diumenge a un cost reduït.

Ara en un supermercat pots trobar moltes coses precuinades que amb un toc de microones ho tens servit a taula i amb gust que cada dia està més proper al que trobàvem a les nostres llars. Una part d’aquests amants han optat pel menjar japonès que pots trobar en molts restaurants i que amb el mínim esforç pots sortir de taula ben content i satisfet  i amb menjar sa. Crec que una de les raons que aquest  producte avanci a marxes forçades entre nosaltres és la manca que hi ha moltes famílies de ganes i de temps per cuinar tradicionalment. Els grans àpats de Nadal i festa major cada dia hi ha més comensals que aposten directament per anar al restaurant o el menjar precuinat sense més complexes.  Aquest és el nostre futur i fins i tot gran part del present.

1 comentari:

zel ha dit...

Doncs a mi no m'agrada gaire!.
Salut. Estic demanant ajuda per tornar. Petons.