Només cal donar
un tomb pels principals supermercats de les nostres contrades i el que s’està
veient clarament és que el nou format que va agafant acòlits és el menjar
preparat. Cada dia els supermercats van ampliant les seves lleixes dedicades a
aquest tipus de producte que fins fa poc temps només ocupaven un petit espai
dins tota l’oferta comercial de l’establiment.
Fa uns anys que
la dóna es va incorporar al mercat laboral, llavors va desaparèixer la tradició
divisió de tasques a la llar. Ja fa dies que tots dos membres d’un matrimoni
s’encarreguen de tot una mica. Aquesta minva del temps lliure ha provocat entre altres coses
que quan hi ha més gent en un supermercat és el cap de setmana quan en teoria
els membres de la família fan festa. Per altra banda, el que compren també ha
patit els seus canvis i els menjars preparats cada dia són els més buscats. El
gran predecessor de tot això va ser el pollastre a l’ast amb patates xip que
amb un vermut et solucionava perfectament un dinar de diumenge a un cost
reduït.
Ara en un
supermercat pots trobar moltes coses precuinades que amb un toc de microones ho
tens servit a taula i amb gust que cada dia està més proper al que trobàvem a
les nostres llars. Una part d’aquests amants han optat pel menjar japonès que
pots trobar en molts restaurants i que amb el mínim esforç pots sortir de taula
ben content i satisfet i amb menjar sa.
Crec que una de les raons que aquest
producte avanci a marxes forçades entre nosaltres és la manca que hi ha
moltes famílies de ganes i de temps per cuinar tradicionalment. Els grans àpats
de Nadal i festa major cada dia hi ha més comensals que aposten directament per
anar al restaurant o el menjar precuinat sense més complexes. Aquest és el nostre futur i fins i tot gran
part del present.
1 comentari:
Doncs a mi no m'agrada gaire!.
Salut. Estic demanant ajuda per tornar. Petons.
Publica un comentari a l'entrada