Una de les
propostes més interessants que ha vist la llum en els darrers anys al Baix
Penedès és el col·lectiu Terra i Taula. Un grup de joves que han unit els seus
esforços per donar a conèixer el fruits de la seva relació professional i com
no, també d’amistat. Cinc productors, quatre cuiners i quatre viticultors
enòlegs fa tres anys que treballen en aquest projecte unitari per difondre la
nostra gastronomia, per millorar en la qualitat del seu producte i en bastir
una identitat gastronòmica pròpia al nostre territori. Aquesta és una
combinació que comença a la terra i acaba a la taula on els camins es troben
davant els cinc sentits del convidat. Persones que s’han sabut moure en els
mitjans de comunicació locals i de més enllà, han donat a conèixer alguns
secrets de l’art culinari i han defensat amb fermesa i professionalitat tot
allò que es produeix a casa nostra. Aquest no és un espai on hi cap tothom, com
molts cops lamentablement s’ha fet a casa nostra. Una política errònia que acaba desvirtuant el projecte inicial. Força
vegades, aquest tot s’hi val es
concreta en un simple adhesiu a la porta del restaurant sense més transcendència.
Els nostres protagonistes tenen molt clar que el client és mereix una qualitat
a un preu raonable. Cada membre aporta la seva part al conjunt, la seva visió.
No tenim ni càrrecs, ni una jerarquia que a molts altres col·lectius els hi
encanta. Ells tenen les idees clares i els objectius consensuats que és la mare
dels ous. Són persones que vénen a recuperar l’esperit de poble quan el pagès i
el restaurador es trobaven a sovint perquè tothom pogués treure més partit a la
seva tasca. Ells, ara per ara, són un dels millors ambaixadors culturals del Baix Penedès perquè la gastronomia és
cultura i a les seves mans està en constant evolució. Article publicat a la Fura a partir del 30 d'octubre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada