Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dissabte, 5 de març del 2016

Dos vots per 50,0000 euros



El govern de l’Ajuntament del Vendrell no arriba a la majoria absoluta per tirar endavant en solitari els seus projectes i els seus plans de present i futur, llavors toca negociar amb la resta dels 5 grups que formen el consistori. Evidentment la part divertida és quan el grup més gran de tot el consistori és de 4 regidors i el més petit és de 2, per tant hi ha un poti potí amb unes diferencies força minses. En la histròria recent del Vendrell sempre hi hagut uns pactes que han mantingut un equip de govern sòlid tret de la legislatura entre el 2007 i el 2011 amb un Benet Jané de CiU que aprovava els comptes amb el suport o l’abstenció dels 2 regidors del PP i dels 4 de PXC encara que aquests  darrers no formessin part del govern, però els altres ja feien la feina.
Hi ha coses que no entendre mai i que de tant en tant es va repetint en el nostre entorn. No comprenc a les persones no afiliades que van dins la llista d’un partit polític i després presumeixen públicament que són independents. Si tu vas en una llista concreta és que assumeixes les consignes de la formació sinó no hi series. Com si pugessis a un cotxe i no estiguessis d’acord amb la voluntat del conductor. Doncs en aquest cas toca anar a peu i ja està, però no cal que diguis coses que no tenen sentit.
Un altre tema que discrepo són aquests partits que aproven el pressupost d’una entitat pública i es consideren oposició. Si tu dones el teu suport als eixos d’un exercici polític com és un pressupost en realitat estàs conforme amb el que faran els regidors de l’equip de govern. Deixa l’oposició i agafa una cartera i treballa amb les persones a qui has donat ales per tirar endavant un pressupost. Després està la versió més dissimulada que es votar en blanc, però en el fons permets a l’equip de govern fer realitat la seva planificació pressupostària per aquell any.
Doncs els dos regidors populars del Vendrell han votat a favor d’aquest pressupost entre altres coses suposo perquè els veïns de les platges disposin d’una minsa quantitat 50.000 euros per decidir en què els inverteixen. Una quantitat que tampoc no permet gaires renovacions ni miracles, però per tapar quatre forats i arreglar quatre voreres i poca cosa més. Una quantitat irrisòria, només cal que la comparem amb el que s’emporten a les butxaques els 8 grups municipals del consistori cada any, 58.400 euros. No comptem els sous dels regidors en aquest consistori. Avui en dia quan els polítics tenen plaça de pàrquing, mòbil, despatxet i material i a sobre els hi donem aquesta quantitat en nom del partit que en el fons  són quatre gats és força vergonyós. Uns partits que no només cobren d’aquí sinó que també tenen assignacions del Consell Comarcal, Diputació, Parlament i altres administracions.
La segona fase del projecte seria fer un referèndum d’aquests sense transcendència mediàtica per decidir on es poden destinar aquest quantitat de diners entre els tres nuclis que formen els barris marítims del Vendrell. Una distància de 8 quilòmetres que va des del terme de Calafell fins al de Roda de Berà. Hi ha tres nuclis ben definits com és el Francàs, Coma-ruga i Sant Salvador i finalment el Sanatori. Cadascun d’aquests amb la seva problemàtica, però amb un trets comuns. Potser el problema, tal com hem vist aquest cap de setmana més greu, són les inundacions de la zona del Brisamar i Palfuriana amb pluja o aigua de mar portada pels temporals de llevant però evidentment amb aquesta quantitat no tenim per gaire gran cosa.

La cosa més divertida són els 400.000 euros destinats a la zona del Botafoc que temporalment ha de ser un pàrquing asfaltat que aculli els concerts de festa major. Més endavant ja farem una zona verda i bufona amb un pàrquing de pagament inclòs al costat del mític CAP del Botafoc que ja ningú en parla i que ves per on ja hi varem posar una primera pedra i que es va quedar allí en un llunyà 2011 força proper d’una gran obra mítica com és el casal d’avis del Tancat que es podria aprofitar per rodar pel·lícules de por. A veure si els veïns de la resta del municipi també podem votar alguna inversió encara que sigui per comprar bosses d’escombraries per fer recollida selectiva. Publicat al Baix Penedès Diari, Eix Diari i Diari del Baix Penedès

1 comentari:

Oliva ha dit...

QUIN MERDRE¡¡¡,I PER AQUI,VUI DIR CAN FANGA,ES DIU QUE FORA CIUTAT, TOT ES MES TRANSPARENT...FOTLI¡¡¡.A FER BOGADA AMICS.