Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 10 de juny del 2016

Festes majors al gust del consumidor


Calafell que és un dels municipis curiosos en el seu cartipàs municipal perquè no hi figura la regidoria de cultura ha decidit acabar amb això de les tres festes majors al municipi. Si fins ara la cosa era clara i sortia a festa major per nucli a partir d’ara els del poble i de la platja compartiran un parell de setmanes de festa grossa i els de Segur que estaven apartats de la resta en el calendari veuran com ho celebraran al cor de l’agost en el dia que hi ha més festes majors per metre quadrat en aquest país de maries i marietes. Per deixar a tothom content per Sant Miquel faran algun tipus d’acte simbòlic per no acabar en sec amb aquesta jornada festiva al final de setembre.
El tema de les festes majors del Penedès és una cosa que en molts casos ha marxat de mare, en especial a la costa amb el boom urbanístic dels darrers anys que ha dotat a cada barriada d’una festa major pròpia. Tenim casos típics com el Vendrell que es llencen 4 castells de foc, un per nucli i un altre a la capital, a part no podem perdre l’encesa del campanar que l’any passat més que encendre els peus del Tobies no van fer altra cosa que llençar un altre castell de foc des de sobre la teulada de l’església del Vendrell quan la gràcia és veure els arcs del campanar del Vendrell de tots colors provocat per la màgia de la pòlvora cremant en el seu interior.
A més a part de tenir contents a totes les barriades el que es fa són festes per tenir cofois a tots els turistes Aquesta és la raó per la que han passat la festa de Sant Miquel a Santa Maria a Segur de Calafell. Durant la resta de caps de setmana  de l’any a veure si trobem uns Tres Tombs de Sant Antoni que és la festa que té la vuitada més llarga.