Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimecres, 19 de desembre del 2018

COMUNICAT DE PRENSA DEL SPL-CME, DE LA POLICIA LOCAL DEL VENDRELL,



L’Alcalde Marti Carnicer, i el seu projecte d’amortitzar la Policia Local.
Aquestes dos últimes legislatures, a la Policia Local del Vendrell, no s’ha implementat per funcionaris  de carrera  cap baixa o jubilació, podent-ho fer per temes legals pressupostaris o de intervenció, apostant per fer contractacions de policies amb borsa de treball i comissió de serveis per tindre una plantilla més precària i menys reivindicativa.
Aquests policies, els que estan en situació d’interinatge i fins ara els de comissió de serveis, no cobren les retribucions vigents en el pacte, i paritàries posteriors entre treballadors i Ajuntament. Uns han litigat en la via Contenciós administrativa, d’altres els interins per la seva situació de precarietat de moment encara no, si que des de la Junta de Personal s’han denunciat aquests fets al Síndic de Greuges, sense rebre aquest el retorn a dia d’avui de la documentació demanada a l’Ajuntament. Val a dir que, tampoc han cobrat les vacances no gaudides una part important dels policies interins que treballen durant el període estival durant aquests últims anys, i que tampoc poden gaudir de manera ordinària per la naturalesa del seu contracte. Fets aquests tots denunciats, tan en premsa com al mateix Plenari Municipal en torn de precs i preguntes.
A tall d’aquest menyspreu, es la contractació de vigilància privada pel control del “Top Manta”, al Passeig de Comarruga. Fet insòlit al llarg de tota la geografia catalana.
Això a portat a que hi hagi una fugida de funcionaris a altres administracions, a tall d’exemple il·lustratiu, el mateix cap de la prefectura, esta opositant a diversos municipis de la geografia Catalana.
Tots aquests són uns fets inacceptables en una Vila capital de comarca, cap de Partit Judicial, que no són gratuïts sinó se segueixen un guió, per abaratir el costos dels serveis públics.
A tall d’exemple, avui en dia s’està elaborant una RLT,(valoració de llocs de treball), evidentment l’empresa suposadament objectiva i independent, però que cobra de l’Ajuntament tenint una relació prèvia a l’Eina, ha valorat el fet de que la policia ha de portar arma exactament igual que la custodia que fa un auxiliar administratiu de la caixa de recaptació en una finestreta de atenció al públic.
Quan posem el nom del Sr.Marti, no es un acte gratuït, sinó que els regidors competents en aquestes matèries, com tothom pot veure al Ple Municipal i en el funcionament del dia a dia fan un cec seguidisme, sense prendre decisions de primera mà en cap tema.
Hi havia pressupostat una quantia per contractar part dels agents en borsa de treball que van fer baixa després del període estival, contractació que tot i estar pressupostada no s’ha portat a terme, fent que no es puguin mantindré el nombre de policies operatius al carrer, així com mínim de patrulles establertes per garantir tant la seguretat pública així com dels mateixos policies.

SPL CME,
 sindicat professional majoritari a la Policia Local del Vendrell.