Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 23 d’octubre del 2020

Davant les incongruències toca el seny


 En tot això de la pandèmia es pot fer un llibre que mostri totes les incongruències que es poden trobar. La nostra societat ja es basa en fonaments que no acaben de quadrar a la majoria de mortals. Només cal veure la Constitució Espanyola del 1978 i hi ha elements com la Monarquia i  que va en contra de la resta de principis que tenim en la Carta Magna. Després un altre dels punts que ara més que mai s’està veient que no gaudeixen de la puresa i la credibilitat que haurien de tenir és la separació de poders que tenim en aquest país. En el fons són els mateixos partits els que d’una manera o altra o acaben controlant tot una mica des del poder Legislatiu a l’Executiu i el més preocupant que és el Judicial que hauria el més independent de tot, però també està viciat per la política dels grans partits.

Doncs en el tema del Coronavirus no podia ser la cosa diferent. Si donem un cop d’ull a les nostres terrasses i a algunes platges podrem veure que la distància de seguretat brilla per la seva absència, però a tocar tenim presumptes ballades de sardanes amb el públic assegut en cadires que si que guarda aquests dos metres entre els diferents seients. No ens donem compte que el virus no entén ni motius ni de justificacions.

Jo crec que davant d’aquesta situació i tot el que hem viscut hi ha una cosa que al final és la que sempre és la vàlida que és el seny. Un cop més davant del que tenim davant hem d’actuar amb el cap i nosaltres mateixos decidir quina postura mantenim davant aquesta pandèmia que tenim en la nostra societat.

Trobo molt encertada que la Festa Major de Vilafranca i tantes altres hagin quedat aplaçada perquè és molt difícil discernir el que és i no és perillós a banda de les persones que poden posar en risc la salut d’altres persones. Millor agafar aquests diners i ajudar al poble a tirar endavant començant pel comerç local i passant també pels creadors que durant aquests mesos no han pogut treballar. Apostem pel demà i deixem que passi la tempesta amb el menys mal possible.