Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 19 d’agost del 2021

Nous calendaris DC & PM

 


 

Si ara fos a fer podríem tornar a començar un nou calendari mundial. No cal esperar a la vinguda de cap profeta ni el principi de cap nou món per encetar una nova era, tenim tots els indicatius necessaris per començar de zero ara mateix, inclús a nivell mundial. Per una banda tot el món en major o menor grau ha viscut el coronavirus que ha assolit segons la universitat de Washington 6,9 milions de morts al món tot i que les xifres oficials de la pandèmia no arriben a la meitat d’aquestes dades preocupants. Aquestes xifres aportades per la universitat americana equivalen quasi a la població actual de Catalunya. Unes dades que fan posar els pèls de punta quan encara no hem estat capaços de posar el peu al coll a aquest virus que ens trasbalsat el món.

Tot el que hem viscut podria servir perfectament per tornar a començar a contar els anys a partir de què es va detectar aquest virus en algun lloc del món. Un sistema que ens serviria per tornar a començar a comptar de zero i seguir endavant amb pas ferm i amb nova numeració. Aquest seria un fenomen laic i que ha passat per tota la geografia terrestre sense distinció ni de religió ni color de la pell. No es tracta d’imposar una fe o un estat sinó que estem parlant d’un fenomen mundial i que segurament marcarà els propers anys perquè tot i que la cosa sembla que s’acabarà sempre veiem que hi ha capítols nous que ens amaguen noves sorpreses.

Ara que vivim en una velocitat microones i sembla que de cop i volta tot agafa velocitat menys la llista d’espera de la seguretat social és un bon moment  per tornar a començar. Tot que la majoria de països del món fan servir el model cristià encara n’hi ha uns quants que mantenen la dualitat de calendaris per celebrar les seves festes.

En aquest nou calendari mundial es poden afegir noves fites rellevants per l’imperi de l es targetes com el Black Friday, el Black Monday com a dates oficials i treure alguns sants del calendari que han quedat obsolets com el 8 de desembre o potser també el dia 6 de desembre que encara aixeca butllofes a la sensibilitat d’una part important de la població d’aquest tros de país que tenim als nostres peus.

Seguint nomenclatura que ja tenim assimilada a partir d’ara seria l’any 1 D C i abans seria l’any 1 A C. Ja tenim aquestes inicials assimilades, doncs només falta que les apliquem. Queden molt lluny els segles de l’edat mitjana i el renaixement i tot això que estudiàvem en els llibres de text.

Ara passen els anys d’una manera molt ràpida i el que abans podia passar en un segle ara en un any ens ho polim i ho deixem per a la història posterior en molts i variats formats que esperem que es puguin conservar i no quedi en el bagul dels records.

Per als més de casa nostra i que sempre han admirat el que diuen ha estat el millor jugador de tots els temps també tenim una gran solució que es podria aplicar per crear un nou calendari encara que fos més modest amb una projecció més propera, però no per això menys important.

Després de la gran trajectòria que ha fet l’astre argentí Messi al Barça, a partir d’ara es podria començar a comptar un nou calendari des de la data en què va deixar el seu club de tota la vida per provar sort en altres competicions futbolístiques. Aquest jugador que ho  ha guanyat tot ha marcat una etapa en aquest club de futbol i de retruc a Catalunya perquè posats a comptar potser hi ha més persones que s’identifiquen amb l’himne del Barça que no pas amb els Segadors. L’esport no té fronteres. ni llengües ni religions. Estaríem en l’època PM (Post Messi)

Ara que estem vivint moments de canvis intensos a nivell mundial, aquí la meva aportació per buscar dos eixos prou importants i justificats per buscar uns valors que marquin el nostre temps que vivim al moment intentant no prémer massa el pedal. A vegades hi ha coses que no es mouen mai i també s’haurien d’adaptar a les noves formes de pensar i aquest gran canvi que ha fet aquest planeta en les darreres dècades i anem en baixada i a veure on arribarem.