Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 23 de desembre del 2021

2021, l’any del Toni Moog



Deixem un nou any enrere també molt marcat per aquesta pandèmia universal que a partir del març del 2020 ens va canviar dràsticament les nostres vides sense que ningú ho tingues previst a les seves agendes.

 Enguany de mica en mica em anat veient com tot anava tornant a la normalitat seguint les ordres del Procicat que segons estava el panorama anava obrint i tancant les restriccions per aquesta pandèmia. Abans d’acabar l’any ja hem vist que tot tornava a estar obert, però en molts establiments s’havia de presentar el Certificat Covid que demostrava que t’havies posat alguna de les vacunes. Molts que fins llavors es mantenien al marge d’aquest tractament i per evitar quedar exclosos de la vida social van córrer per aconseguir alguna dosis. Altres s’han mantingut ferms en la seva postura i segueix endavant.

Enguany serà recordat pel monòleg del Toni Moog a les pistes poliesportives de l’Avinguda Camp d’Esports. Una actuació que va començar més de mitja hora tard i per acabar d’arrodonir la vetllada s’hi van afegir les protestes d’un grup de joves que els va costar una sanció de 3.606 euros per aquesta iniciativa. Cal dir que ho van fer de forma correcte i el de dalt l’escenari també s’hi va mostrar obert a un petit debat amb aquest col·lectiu sobre el tema que les havia portat allí. Tot just després del 25 de novembre, dia internacional d’eliminació de la violència envers les dones, es va fer pública la sanció. Vaig poder veure tota l’escena delictiva, jo hi vaig anar per veure el Petit Comitè que només va poder tocar mitja hora, doncs a la una de la matinada tots havíem d’estar a casa per imperatiu legal.  Enguany no es va fer castell de focs, un fet inusual en aquesta vila sense protocol oficial de festa major tot i que per la Fira d’octubre van aparèixer anomenats els nous administradors que han de preparar la propera festa major.

Enguany hem començat una nova sèrie d’obres que pot canviar la definició d’alguns punts claus en la circulació. L’eix format pels carrers Santa Anna, Muralla i Om que et portava des de la zona oest a la part est del municipi doncs ja ha quedat inservible per als vehicles perquè les famoses Quatre Fonts passaran a esdevenir un lloc reservat per a vianants. Per altra banda, posats a fer hem agafat l’Avinguda Catalunya i hem fet un canvi de sentit per donar sortida als vehicles ara que el pont de França només és per a vianants.

Les obres més importants enguany s’han gastat al Tabaris que és la joia de legislatura, no per voluntat pròpia sinó perquè l’anterior legislatura així ho va decidir i aquesta doncs s’ha volgut seguir la tònica general. La broma ens costarà una molt més del que es preveia al principi, però ja hem passat el pla d’ajust fins el 2030. En comptes d’acabar-ho ara perquè ja el portàvem fa 10 anys ho allarguem una mica més i a les properes legislatura ho  aniran pagant fidelment i nosaltres encara podrem fer alguna altra cosa com el parc del Botafoc o altres invents que puguin aparèixer en algun llistat de subvencions assequibles.

A mitjans de l’any ens varen dir que al final del 2021 en l’edifici municipal que tenim al Camí Reial ens podríem treure el DNI i el passaport en una oficina de la policia nacional que ubicada a la vila, doncs ha estat ocupat per la sala de rehabilitació de l’hospital del Vendrell i una oficina de vacunació. Seguim esperant.

El Vendrell ja no serà famós pels seus peatges perquè només ens queda el de la Pau Casals i ara apostem per la sostenibilitat del planeta tancant les dutxes a la temporada d’estiu per estalviar aigua, però no toquem les fuites de la xarxa. I fent honor al seu nom, el regidor ha fet una posada a punt de totes les fonts públiques del municipi, cosa que es d’agrair perquè algunes estaven molt malmeses. Seguim endavant, ja es pensa i treballa en les eleccions municipals del 2023. Les tenim a tocar i no es pot perdre temps.