Estem en plenes festes nadalenques en un exercici en què intentem sortir d’una pandèmia mundial que encara marca profundament les nostres vides. La mascareta és tan fonamental com els mitjons que portem quan estem a l’interior d’algun local. Per entrar a molts llocs públics hem de mostrar una petita part de la nostra privacitat sanitària. Seguim endavant passant dies i sortejant paranys de les diferents variants d’aquest coronavirus que no ens vol abandonar. Ja estem familiaritzats amb les seves variants: alfa, delta i ara omicron que semblen tots ells fills d’un pare que ens complica cada dia l’existència amb un nou nadó amb trets inesperats.
Però no només de virus es viu al Nadal, hi ha altres històries que també han
deixat petjades en les nostres tradicions. Fins fa quatre dies només teníem el Tió i els Reis Mags que eren les principals
fonts de somriures i alegries per a petits i grans. Doncs en els darreres anys
també s’ha integrat amb força el Pare Noel que ens visita des de la cultura
anglosaxona.
Un altre tema que enguany ha superat totes les expectatives ha estat la
gran oferta que hi ha per anar a dinar a restaurant el dia Nadal i Sant Esteve.
En els darrers anys hi havia algun
il·luminat que ja ho proposava. Acostumava a ser en restaurants de nivell mitjà
o alts. Enguany n’hi ha de tot tipus, per triar i remenar. No cal que parlem
dels establiments que ofereixen aquest àpats per emportar. Aquest ja era un
clàssic que fa anys que funcionaven, però ara la gent sembla que ha optat per
anar tots de restaurant i no hi hagi ja ningú que hagi de muntar i desmuntar
taula i netejar tota la vaixella. Canvis amb el pas del temps on cada dia el
microones té un paper més important en l’alimentació familiar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada