Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 17 de desembre del 2021

L’Agenda del 2030 al Vendrell

 


Aquesta setmana s’ha presentat al Vendrell la seva proposta per a l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. Aquesta és una fita que s’ha de portar a terme de mica en mica perquè s’han de canviar molts comportaments habituals i adaptar-los als nous temps. S’ha de treballar per un món més sostenible des dels diferents àmbits del govern local  i aquest consistori vol treure transformar la vila del Vendrell perquè estigui més adaptada per aquesta fita mundial. La transformació anirà per etapes per tenir l’any 2030 el nivell màxim de fites assolides.

En primer terme amb la nova empresa de recollida de residus fruit del concurs que s’ha acaba de realitzar portarà a terme la recollida porta a porta en tot el municipi. Per a l’estiu i els caps de setmana es reforçarà aquest servei per atendre totes les necessitats del municipi. S’ubicaran petites deixalleries en llocs claus del municipi per deixar petits electrodomèstics, bateries, bombetes entre d’altres. Tots els habitants tindran una targeta personalitzada que els permetrà obrir el contenidor per dipositar els residus. Per als visitants puntuals s’establirà un altre mètode perquè puguin accedir a aquests punts.

Per altra banda, tot l’enllumenat públic del municipi estarà integrat per llums led que millorin la visibilitat de la ciutadania al mateix temps que es reduirà considerablement la despesa en aquest apartat que en els darrers anys ha pujat de manera exponencial. Es reposaran el centenar llarg de fanals desapareguts en el termini d’un semestre.

Un dels elements més rellevants perquè aquesta data suposi un punt d’inflexió en la nostra història són els deures que s’han proposat la nostra classe polític. Es crearà una comissió per ajudar a què noves empreses s’estableixin a la vila. En especial s’anirà a captar noves firmes que es dediquen a la producció sostenible i que puguin generar molts llocs de treball. Ja no ens interessen tant naus de logística amb una gran ocupació de territori on només hi treballen, per les seves característiques, poques persones amb uns salaris precaris. Hem de treure profit al nostre terreny. Aquesta comissió farà de mitjancera entre els responsables de l’empresa i les institucions públiques perquè la seva implantació sigui molt més senzill i les traves burocràtiques es puguin convertir en simples anècdotes per a la seva instal·lació entre nosaltres.  Estem aquí en un punt clau de comunicacions a nivell del Principat amb bona connexió amb totes les capitals de província catalans i amb accés als principals ports del litoral català.

A partir del gener del 2022 a part de la nova oficina de la Policia Nacional que s’ubicarà al Vendrell  també tindrem una oficina Lgbtbiq als baixos de l’edifici de la plaça Vella que atendrà degudament a les persones que tinguin dubtes o hagin de fer gestions sobre aquest tema en qualsevol àmbit.

L’Ajuntament està treballant perquè ben aviat es pugui agermanar-se amb la localitat marroquina de Ksar Alkabir perquè igual com ho ha fet amb Estepa o Villagarcia de la Torre, un 72% de les  darreres grans migracions del segle XXI provenen d’aquesta ciutat nord africana. Per fer realitat aquest agermanament i que no quedi només en uns pocs actes protocol·laris hi haurà una comissió mixta de comunicació per afavorir les relacions entre les dues localitats. L’Ajuntament del Vendrell s’ha compromès en ajudar econòmicament a aquesta localitat, en especial per formar els joves i crear llocs de treball perquè la gent pugui trobar prop de casa recursos econòmics i no hagi de creuar l’Estret de Gibraltar per provar sort en altres països tal com va passar amb els seus veïns residents al Vendrell. 

Els centres educatius de les dues localitats mantindran una intensa comunicació i es becaran a persones del Ksar Elkabir perquè puguin acabar els seus estudis al Vendrell, per altra banda estudiants del Vendrell podran conèixer la realitat d’aquesta ciutat amb tan forta immigració. I músics africans vindran al Vendrell per intercanviar informació sobre el món de la gralla. Aquestes són algunes de les noves mesures sota la filosofia molt àmplia de l’Agenda 2030.