Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 2 de desembre del 2022

Experiències interessants

 



Fa unes poques setmanes vaig anar a veure Blaumut a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. Ves per on que després de la mitja part del concert va venir la part més interessant quan un grup de joves amb instruments de corda d’una escola de música local varen pujar a l’escenari per tocar conjuntament un parell de peces amb el grup protagonista del concert. Crec que molts dels alumnes allí presents mai oblidaran aquests 10 minuts de glòria davant la mirada de tothom compartim unes partitures que fa uns mesos que estudiaven atentament.

Avui en dia està tot inventat, però només falta que algú tingui una petita gran idea  i totes les parts hi accedeixin a tirar endavant la proposta.

Hi ha moltes escoles de música a casa nostra, però són pocs els qui després tiren endavant d’una manera professional perquè quan acaben els estudis es queden allí i massa cops guanya l’altra opció i la música queda abandonada per a moments casolans o amb amics.

Aquí al Vendrell aquest any hem fet una gran campanya per donar a conèixer grups novells en concerts organitzats per l’Ajuntament en llocs diferents. És un primer pas, però massa poques vegades ja no es dóna tot això i els futurs músics es queden aquí frustrats en aquest tema. Aquest és una de les assignatures que tenen pendent moltes entitats públiques de casa nostra que es gasten moltes euros en gent de fora  i els d’aquí res de res. No cal organitzar grans concerts per la gent dels pobles veïns