Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 27 de gener del 2023

La literatura és la gran protagonista d’aquests mesos

 



En aquests darrers mesos quan els polítics es preparen per una nova cita electoral, el Vendrell i també el Penedès ha viscut un curiós ressorgiment literari que ha situat la cultura al davant de la política en el tema de parlar de la gent.

Al Vendrell des de la creu de Sant Jordi a la Maria Carme Cardó l’any passat hem vist altres fenòmens culturals que l’han situat on l’hi tocava. Al final de l’any passat varem veure la presentació de la Trilogia de Yasmina Cánovas “Muta- Vive – Renace” que mostra la lluita de la dona per aconseguir el lloc que li pertoca en la nostra societat i en especial en els països emergents. Temes que estan aquí, però poques vegades se’n parlen amb cert coneixement de causa.

Enguany ha estat el torn d’un llibre amè, cordial, proper que ens porta a aconseguir la felicitat d’una forma força senzilla i a l’abast de tothom. Estem parlant de “Sueños Cumplidos” de Mariana Milán Bueno. Una història de superació personal fins aconseguir la teva fita amb uns àngels amb noms i cognoms.

Per altra banda, la vendrellenca Gemma Ventura aconsegueix el prestigiós Josep Pla de Narrativa amb la seva obra “la Llei de l’hivern”.

Aquests són uns clars exemples que hi ha vida en aquest món de la cultura després de passar un Mundial de Futbol totalment atípic i un estiu amb unes temperatures molt elevades.

Aquests petits detalls són la gràcia de la vida i de la nostra realitat i no els podem mai oblidar ni deixar de banda.