Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 20 de gener del 2023

Les plaques solars i la vinya

 

 



Tenint en compte  els canvis climàtics que tenim a tocar potser que ens anem preparant per aguantar aquesta estrebada de calor i de factura a la llibreta del banc. Algunes famílies ja comencen a posar plaques solars en les seves teulades per tenir electricitat pròpia i no hagis de pagar per una cosa que podem obtenir amb certa facilitat i més amb el clima que sembla que tindrem a les portes del canvi climàtic. Durant uns anys estarem pagant doncs la factura del  les plaques solars que amb la demanda també han pujat de preu, però en uns 7 o 8 anys ja les tindrem amortitzades i llavors doncs energia gratuïta i s’ha acabat això d’estalviar amb la calefacció.

Ves a saber si en uns 10 anys ja tindrem els cotxes amb electricitat i llavors encara podrem carregar de la nostra energia el vehicle que tinguem sense haver de dependre del petroli com passa avui en dia.

En els municipis petits es podran instal·lar estacions solars que afavorirà el preu de l’energia dels seus veïns i els servei municipal la podrà tenir gratuïta per a les seves necessitats. Estèticament la veritat és que queda molt lleig, però quan mirem el rebut de la llum potser ens vindrà a sobre una alegria sobtada que ens farà oblidar d’aquesta lluita per conservar els conreus a casa nostra que ja estan assetjats en algunes localitats per les grans naus de logística que donen feina amb un munt de gent sense fer gaire soroll.

Pel que fa al vi i a l’oli cada dia queden menys pagesos  i els pocs que hi ha han descobert que és millor la qualitat que no pas la quantitat. Això d’omplir remolcades de raïm en qualsevol estat ja no toca. Ara hem de fer les coses bé i fer igual o més diners amb menys producció i tots hi guanyarem.