Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 18 de juliol del 2024

Ens manca lectura bíblica

 


 

 

 

Els polítics de la costa baixpenedesenca que sembla que durant la major part de l’any cadascú va a la seva en moments claus es donen la mà per no fer el ridícul. Ara que el Ministeri de Foment ha dit que ja no reposaria la sorra de les platges eliminada en el passat temporal, els nostres manaires reietons han decidit que ells ho arreglarien a la seva manera sense l’ajuda ni divina ni de Madrid. Potser un cop de mà dels Fons Nexgeneration i ja en tenen prou per fer realitat els seus somnis.

Tu entre setmana vas a la platja de la comarca i veuràs com uns camions  enormes van amunt i avall carregats de sorra. Agafen la sorra de Coma-ruga i la portem a Calafell que tenen una platja en forma de tanga.

El que la natura va fer en una nit ens hi podem passar un mes amunt i avall camió va camió ve de dia i nit, excepte els dissabte i diumenges que ho deixen per la gent que vulgui anar a la platja. Si aquestes màquines enganxen a una persona a la sorra perquè passen arran de mar la poden deixar feta trossos. Doncs si entre setmana si algú hi vol anar que pari compte amb aquests trens de mercaderies que passen amunt i avall amb el seu valuós material.

Esperem que els Déus no s’emprenyin amb aquests seguidors del Salvador Illa i una nit d’aquesta no els hi torni a posar la sorra a Coma-ruga o al mig del mar que ja seria més difícil de trobar. Als nostres alcaldes només haurien d’haver llegit la paràbola d’aquell nen que fa un forat a la sorra de la platja i intenta posar tota l’aigua de mar allí dins. Llavors els seus pare els hi expliquen que això no es pot fer perquè el mar és immens i és impossible de dominar. Però els nostres polítics acostumats a llegir enquestes, informes opinions favorables al seus modus operandi sempre es deixen al calaix les lectures més bàsiques de la humanitat com la Bíblia que ja explica als alcaldes d’aquell temps  que davant la natura no som res i quan ens despistem ella torna ho seu lloc i no hi ha remei. Som simples humans amb aires de grandesa però hem de saber les nostres limitacions. No és normal la quantitat de ports que tenim que trenca les corrents marines i fa que tot funcioni d’aquella manera.

Que a la platja del Vendrell hi hagi ginguetes té un sentit perquè durant força metres no  hi ha bars ni similars disponibles, però no té cap sentit que sobre la sorra de Calafell hi hagi terrasses perquè ja està tot prou ple i massificat i no cal que hi posem més xixa sinó matarem el turisme de massa excés i tots hi perdem. S’ha de saber tenir uns límits. Doncs les posem a Segur que la cosa és més tranquil·la i donem una mica de vida a aquesta zona, però Calafell Platja ja està massa concorregut i més ara a l’estiu. Per acabar jo prohibiria el trenet en alguns horaris o fer una ruta alternativa a les Madrigueres perquè hi ha moments que és molt més ràpid anar fer la ruta del trenet a peu que en cotxe. Enguany al Vendrell ja tenim aigua a les dutxes. Una batalla guanyada pel sentit comú i la coherència humana i el seny davant les rareses d’alguns personatges ja oblidats de la recent història d’aquesta comarca sense ordre ni concert.