Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 16 de juliol del 2024

El conjunt del Tabaris, el qüestionat destí d'uns 7.000.000 d'euros



 Avui he fet la meva visita a l'edifici del Tabaris amb guia. El xicot molt bé. Molt correcte i molt atent i molt ben explicat. Hi havia 10 persones apuntades, però al final erem uns quinze que hem aterrat en aquest temple farònic. La veritat és que està molt bé, però encara li falten coses a la part de dalt, està molt nu. Suposo que alguna pantalla, alguns focus i alguna cosa més per donar peu a què es facin coses. Ara a part del faristol i les banderetes poca cosa més. 

L'obra ha costat un rinyó per problemes amb les aigües subterrànes, clar no és mateix fer una obra arran de mar que no pas al Mas Astó i Mas Borràs on es difícil que trobin aigua als fonaments. Jo crec que un edifici a Coma-ruga era necessari, però una cosa més practica i propera per a tothom. Muntar un museu allí és una cosa que no calia i s'hauria d'haver apostat per una cosa més practica pels veïns. Perquè un museu, si, però que aportar als veïns? L'has vist un cop i ja està. Ara si estés un temps i es pogues canviar per una altra cosa doncs millor que millor. Poc funcional. Hauria de ser una exposició temporal. 

El Tabaris és com un treballador que va a la feina amb un Ferrari d'alt nivell. Bonic, xulo i què quan per una desena part podria fer el mateix servei. Hem hipotecat el Vendrell fins l'any 2030 per un ferrari que molt xulo però després el tindrem guardat que ningú el toqui.Si ho pagues tu, mira ok, però quan ho ha de pagar un poble és un altre cantar. Doncs Tabaris molt bonic, però poc funcional. A l'octubre tiraran l'edifici del costat que fa pena. En la visita es diu molt baixet que el Padrós era franquista i va treballar per les dictadures alemana i italiana