Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dissabte, 20 de juliol del 2024

No hi ha ningú més cec que aquell qui no vol veure






Fa dos anys vaig demanar per instància  i per conducta verbal seguint l'esglaó tornar a la ràdio el Vendrell després de la pandèmia i de la malaltia que vaig estar més a l'altre barri que aquí, però bé al final en vaig sortir. Em van dir que tranquil que quan es reuneixi el consell d'administració que em dirien alguna cosa. Total que no m'han dit res i curiosament ara es reuneix el consell d'administració per muntar unes proves per ser gerent amb una entrevista i tot això, ja m'enteneu. Doncs res doncs com tinc fe, va i em presento, perquè jo estic llicenciat en filologia. 

 Em presento perquè a les bases posava què: Títol acadèmic requerit: "estar en possessió del títol universitari de llicenciat/da o estudis de grau en l’àmbit del periodisme i la comunicació"

 

Jo dic

jo vaig dir “Segons l'article 3.5 "estar en posessió del títol universitari de llicenciat o estudis en l'ambit del periodisme i la comunicació. Aquest article no exclou de manera clara altres titulacions relacionades amb la comunicació com la filologia que és la base del llenguatge. Segons la Gran Enciclòpedia Catalana "ambit" es tradueix per "Contorn, volt, perímetre, d’una cosa." Segons el mateix diccionari en el terme "filologia" Ciència que estudia la llengua en totes les seves manifestacions. La comunicació está basada en el llenguatge per tant la filologia segons aquest redactat poc clar i sense especifcar que hagis de tenir la carrera de periodisme obligatòriament s'ha d'inclouré dins els admesos. Espero sigui acceptada la meva reclamació per un text ambigu que no justifica de cap manera la vostra exclusió”.

 

Ells em diuen:

"La titulació universitària d’accés presentada per l’aspirant senyor Casellas és la de llicenciat en Filologia, en l’especialitat de Filologia Semítica (Àrab), títol expedit l’any 1992 per la UB. Aquesta carrera, que pertany a la branca d'Arts i humanitats, és diferent als estudis requerits de grau en l’àmbit del periodisme i la comunicació, que s’engloben dins la branca de Ciències socials i jurídiques. L’interessat tampoc aporta cap màster en el terreny de la comunicació i periodisme que complementi la seva llicenciatura i, en conseqüència, no pot ser admès en no complir amb el requisit de titulació exigit a la convocatòria"



I un havia de dir alguna cosa més 


Davant l'article número 1 de les bases: "La Societat Municipal EL VENDRELL COMUNICACIÓ S.L.M. és una societat mercantil de capital social íntegrament municipal que té per objecte la gestió, administració i explotació del servei dels mitjans de comunicació locals de titularitat municipal, i té com a finalitat garantirla participació ciutadana, la difusió cultural i la informació d’interès local i comarcal."


Jo dic

“En l'article número 1 de les Bases es pot llegir "com a finalitat garantir la participació ciutadana, la difusió cultural i la informació d'interès local i comarcal, doncs segons he pogut veure no hi ha cap membre del Vendrell ni comarca en el tribunal d'aquest procés. cosa que suposa una greu mancança per poder valorar els candidats segons aquest capítol”.



Ells em diuen


El tribunal qualificador que serà nomenat pel Consell d’administració d’El Vendrell Comunicació, S.L.M. estarà compost per una presidència, quatre vocals i una secretaria, d’acord amb els criteris següents:

-   Presidència: una persona nomenada amb coneixements sobre la realitat de la comunicació audiovisual local, preferent del Vendrell i el Baix Penedès, o amb experiència prèvia en tasques de direcció o gerència de mitjans audiovisuals.

-   Vocals: una persona proposada per la Junta de la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; una persona proposada per la direcció del Departament d’estudis de comunicació de la URV; l’interventor de l’ajuntament del Vendrell o persona en qui delegui; i una persona especialista en selecció de personal de la plantilla de l’Ajuntament del Vendrell.
-  La secretaria del tribunal haurà de ser ocupada per la Secretària General de L’Ajuntament del Vendrell o la persona en qui delegui.”



Conclusió: doncs res, que al tribunal no hi ha ningú del Vendrell ni comarca com a titular i jo crec que la comunicació sense la llengua en molts casos seria una utopia. Aquí em quedo. Si encara espero després de dos anys que em diguin alguna cosa del consell d'administració quan a la tele hi han hagut mil canvis, no podria esperar altra resposta. En la història de la ràdio local crec que només hi hagut una periodista amb càrrec de director durant els seus 43 anys d’història i aquest va ser per llaços familiars.


Més info:

https://www.elvendrell.net/ajuntament/oferta-docupacio-publica/9-oferta-publica-docupacio/oferta-publica-docupacio/8377-processos-selectius-ordinaris