Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

diumenge, 15 d’abril del 2007

Celebrem la República

Una de les dades històriques més importants de la història recent d'aquest país ha estat la proclamació de la segona república. El passat dissabte es va celebrar el 76è aniversari d'aquesta data. PSC i EUIA van commemorar aquest acte al cementiri del Vendrell per separat. És una llàstima que aquesta data no passes d'uns rams de flors al cementiri. Devem moltes coses a la República i al seu ideari. Llàstima que el sistema actual ens ha fet oblidar tot allò que aquest període va aconseguir per a tots nosaltres. Estem embaucats en aquesta partidocràcia que ens allunya dels drets que els nostrs progenitors van aconseguir en la seva lluita. Esperem que algun dia aconseguim la democràcia plena i no aquest sucedani que emmarca les nostres vides.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Miquel, primer de tot he de dir que no tinc excusa per haver fet campana a la piscina, val....si que tinc però ja la sabeu!

Estic d’acord que aquest homenatge hauria de ser mes unitari, jo aposto per això, però també crec que ha de ser mes institucional, per que es faci mes reso i podem convocar cada vegada mes gent, sincerament crec que hauria de ser així, per que estigui en el govern municipal qui estigui, la veritat es que els homes i dones que van defensar la legalitat republicana i per sobre d’això les idees republicanes d’emancipació, llibertat i justícia, fins la mort, es mereixen aquest reconeixement públic. Hem d’expendre aquest ideari, perquè la república es el futur i la monarquia el passat.

Salut i visca la República !!

Alfredo.