Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 28 de desembre del 2007

Postal de Nadal bàsica actualitzada

La postal d’enguany de Nadal també ha de venir amb retard. Concretament coincidirà en la jornada en què es celebra el dia dels Sants Innocents. La Renfe ha patit importants demores que han afectat a molts dels nostre veïns, la gratuïtat dels llibres als escolars del Vendrell també és qüestió aplaçada per al proper pressupost, la construcció de la piscina de Calafell segueix el seu ritme natural. La nova caserna dels Mossos estarà en funcionament quan aquests ja fa mesos que patrullen pels nostres barris. El primer edifici judicial del Vendrell també va agafant lentament personalitat enmig de la nova urbanització que s’hi està construint. Correus va lent. L’administració li segueix el ritme. Amb els passos de vianants elevats tampoc podem apretar gaire l’accelerador en els nostres carrers. Per seguir aquesta tònica general, enguany el miracle del Naixement l’emplaçarem el dia 28 de desembre.
El nostre nen Jesús l’haurem de convertir en un personatge políticament correcte i haurà de tenir una bessona de sexe femení. No vull desvelar qui va nàixer primer per no caure en agravis perjudicials per la igualtat en la nostra societat.
M’han dit que Sant Josep no és d’aquí ben bé. Fa temps que treballa a la comarca. El bon home va venir contractat en origen per treballar en l’agricultura, però quan va arribar a casa nostra li van arreglar els papers perquè treballes de peó amb un contracte a mitja jornada. Encara que l’ha de treballar sencera cobrant el que estipula el que va signar amb a seva empresa: la meitat del salari.
La Mare de Déu en realitat és una jove estudiant d’arquitectura. Entre la subvenció familiar i la beca estatal no li arriba per tancar el mes sense grans pèrdues. Aprofita aquest Nadal per posar en el nostre pessebre. La seva companya sentimental treballa al costat d’enguixadora i vigila en tot moment que no li passa res a la nostra protagonista. En el seu conveni tot i que treballa per a una empresa subcontractada d’enguixadora ja li van dir que si la seva amiga no aguantava el fred, l’havia de substituir en aquest retaule nadalenc. La roba la guarda al ciclomotor que té aparcat en un descampat ple d’herbes.
L’escenari està patrocinat per uns grans magatzems que han volgut afegir-se a aquesta postal nadalenca. Tot el material utilitzat és molt senzill i segurament omplirà els contenidors d’escombraries quan acabi la representació. Tots saben que estan en un contracte d’obra o servei i si el vent s’emporta l’escenari. Cadascú a casa seva i sense indemnització.
L’àngel és un xicot molt jove del Senegal amb una economia molt magra. Des de bon principi es va comprometre a pintar-se la cara i les mans amb color blanc per tapar el color de la seva pell. El seu fill no sap res i es pensa que el seu pare treballa en un projecte social integrador per a les famílies amb risc d’exclusió.
El bou el van treure d’un museu d’etnologia de la Cerdanya. Va arribar per missatger. Una empresa s’encarrega de donar-li menjar dos cops al dia. Una altra companyia internacional li dóna l’aigua i una tercera, amb capital andorrà, recull els seus excrements. Tres operaris del mateix poble del nord de Guinea Bissau que treballen en empreses multinacionals de molta volada.
La vaca no cal dir que ha estat aportada per una empresa lletera asturiana. El responsable del seu manteniment està intentant que les tres empreses del bou es facin també càrrec del seu animal.
L’estel màgic va estar col·locat per l’empresa municipal que s’encarrega del manteniment elèctric. Però al cap de pocs minuts del seu funcionament, un fusible es va fondre i no ha tornat a brillar. El tècnic responsable té les trucades restringides i no es pot localitzar. Sort dels fanals del costat que donen llum al nostre quadre. Aquesta és la meva humil participació en aquestes festes. Bones Festes i Feliç 2008.

Publicat al Diari del Baix Penedès el 28 de desembre del 2007

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Quin escrit més genial!
I el dimoni escuat? Se m'acuden tants candidats que no sabria quin escollir.
Bon any nou !!!

garmir ha dit...

Hola Miquel:
Que passis un bon 2008 i tot alló que et plantegis fer surti bé.

JORdina ha dit...

Ostres Miquel feia dies que no entrava a la teva bloq i avui que m'hi he passejat una estoneta m'ha encantat aquest escrit!

Molt bon any per vosaltres també!

Salutacions, ara si des de Lleida ;-)