Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 27 de maig del 2016

Invertir: preparant el futur


La nostra comarca necessita invertir en els seu territori. Una inversió real amb diners i idees fresques que ens ajudin a tirar endavant. La fase de fer projectes de futur ja ha quedat obsoleta. Ara ens queda arreglar el nostre entorn i millorar la nostra realitat. Una gran tasca que no podem deixar per més endavant perquè a mesura que passa el temps cap cop som més pobres i l’esforç ha de ser més gran i els resultats més qüestionables.
Estem dedicant una gran quantitat de diners a serveis socials. L’Ajuntament del Vendrell hi  dedica 700.000 en el vigent pressupost, quasi el doble que 6 anys enrere, una quantitat prou important dins el pressupost global del voltant 50.000.000 euros. Si mirem les inversions d’aquest any veurem que 33%, 400.000, euros va destinat a l’asfaltat del pàrquing del Botafoc que és una obra de caràcter provisional tenint en compte que aquest espai va destinat a zona verda segons els plans urbanístics.
Ara només ens cal saber com s’inverteix perquè tots en puguem sortir beneficiats d’alguna manera.
No ens calen grans obres, ni infrastructures sinó donant aire al petit comerç perquè de bon començament no vingui tocat per les taxes d’obertura i canvi de nom d’establiment. Aplicar les taxes d’escombraries segons la generació d’aquestes no és el mateix, una impremta que una botiga de sabates. Però en realitat ens cal que la gent consumeixi, passegi, compri. Aquesta és la base de tot plegat. Si es mouen diners tothom en pot sortir beneficiat, el problema són els calaixos buits de les botigues. Hem de dedicar més partida a inversions per evitar que aquesta bossa de serveis socials es vagi fent gran.  Hem d’ensenyar a pescar i fer un seguiment perquè la gent hi cregui. Ara el feix de d’ajuda als desfavorits pesa molt i la inversió es ridícula i pèssimament invertida..