Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 27 de juliol del 2018

Una festa major marcada també per la situació política actual



Estem en plena festa major. Enguany s'han oblidat bastant per no dir tot del Tancat: ni cine, ni castell de foc ni nostra foc. La cosa s'ha reduït basant a la zona entre la carretera de Valls i la Riera de la Bisbal. La festa major s'hauria d'ampliar a altres zones. Pel que fa al programa, enguany sembla el recull de goigs de Santa Anna i no un programa de  festa major tot i que el disseny estava bé però fora de lloc. Repetim el tema de les majorets amb seva minicercavila pròpia perquè no es pot incloure a la resta segons el protocol recentment aprovat per decret quan aquest hauria de ser un tema per parlar en un ple i no pas aquests temes literaris que importen ben poc als del Vendrell.
Un gran pregó de l'argentí integrat Dani Utge que no va dir que el Vendrell són flors i violes com diuen altres i ell va anar a parlar d'allò que es comenta en petit comitè com que la vila està ben bruta i s'ha de fer una tasca d'integració dels molts vendrells que conviuen per aquí.

Un altre tema d'enguany és que alguns balls de l'Embarcada no van ballar el dia 24 a l'assaig general davant de la mini estàtua de la Santa perquè diuen que el dia és el 27 i aquell dia és un assaig i balla quan i com vol. La cosa ha aixecat certa polèmica. El correfoc va ser molt ràpid, més que altres potser perquè hi havia menys bèsties de foc o van posar el turbo. . L'encesa del camapanar molt bé i el castell de foc no va arribar als 10 minuts. Ja es podia unificar tot i fer una encesa més xula que és el que la gent espera. Els Nens es mantenen en forma en els castells de vuit i endavant amb grans cites com a Llorenç on resideix una part important de la direcció de la colla.

El concert dels Sirex i els Mustang van vatre tots els records. Jo no havia vist mai tanta gent a la rambla de concert. Es va esgotar les cadires. Espectacular d'un grup que porta moltes dècades sobre els escenaris més que alguns dels nostres sobre els balcons. Version imposible molt bé. Anem seguint. Els diables normalets amb moltes referències a Madrid i no hi va faltar el torn de llibertat presos catalans abans dels castells. Enguany és diferent i això no podia passar per alt. Anem fent i seguim endavant. Molta calor i molt bé dels busos de festa major, llàstima que no vagin al meu poble, Albinyana, però poc a poc.