dijous, 6 de gener de 2022

Obre les portes al futur

 El futur ens està esperant aquí a la cantonada. El temps amb el seu lent tic tac  va  marxant amb fermesa cap a un futur que segurament serà ben diferent al que tenim ara mateix a les nostres mans. El nostre món futur serà globalitzat. En el nostre bloc d’habitatges s’hi podran escoltar fins a cinc llengües diferents. Tenir un cotxe ja començarà a ser una mena de luxe i s’aniran estenen els lloguers de vehicles per hores i per dies i per la resta, doncs transport públic.

La nostra vida la tindrem a les mans amb dispositius mòbils o similars que ens permetran des d’obrir les portes de casa, fer una transferència al banc o fer una visita virtual per qualsevol museu del món sense sortir de casa. En els diferents municipis hi haurà alguns grans establiments perquè els petits sembla que de mica en mica aniran tancant portes a no sé que es formin part d’una franquícia que sembla que ha de ser el negoci del futur. Ens portaran els queviures a casa amb una simple aplicació de mòbil. Les nostres carreteres i autopistes encara s’ompliran més de camions i furgonetes que es dedicaran a fer realitat la nostra comoditat que tot ens ho portin a casa. Tindrem un servei de menjar ràpid que per una quota al més ens portaran el menjar a casa l’hora indicada. La gent només cuinarà el mínim. El microones serà el gran rei de la cuina.

Ja no compartirem televisió asseguts al sofà de casa. En les nostres ulleres podrem veure el que vulguem dels canals als que estem abonats. Evidentment aquesta televisió que tenim ja no existirà. Simplement tindrem milers de postcast i podrem escoltar el que vulguem quan i on vulguem. Això de les notícies de les nou del vespre té els dies comptats.

A les escoles ja aprovarà tothom directament. Només s’exigirà que l’alumne faci un seguit d’anys a l’ensenyament obligatori. Evidentment el nivell educatiu de la nostra societat seguirà baixant en picat. Hi haurà uns pocs que seran les ments preclares i al darrera seu un munt de persones preparades per seguir el ritme que marqui la societat sense cap tipus de qüestió o dubte sobre les seves decisions.

Tindrem el nostre Dni amb els nostres trets principals en un pin que tindrem en algun punt del nostre cos i allí es trobarà un seguit de dades inherents a la nostra persona. Llavors depèn de cada lloc hi haurà lectors de diferents nivells per accedir a la nostra informació des del nostre simple nom fins quin nivell de recollida selectiva es practica a cada llar.

Llavors moltes empreses ja practicaran el teletreball que estarà estès a moltes empreses. Et podràs trobar que una empresa de Vic tingui la majoria dels seus treballadors a les seves llars de Corea fent programes informàtics per millorar l’eficiència de  l’enllumenat dels carrers.

Els treballadors tindran una normativa que els garantiran només els serveis mínims. A partir d’aquí l’empresari serà qui decidirà les seves petites avantatges. Es difuminarà la diferència entre dies laborables i festius. Llavors cada empresa ho disposarà segons els seus interessos. S’acabarà l’estat del benestar. Tindrem un sistema molt bàsic i a partir d’aquí cadascú haurà de satisfer la seva assegurança de vida, seguretat, etc. En el futur serem números, freds, aïllats on tot es valorarà pel nombre de “likes” o visites. Es farà una nova lectura de la realitat i dels seus principis. Serem pobres i dependrem de les entitats financeres per anar tirant endavant. El nostres benestar caurà dels núvols al lloc on li correspon. Seguirem perdent personalitat i guanyant numerologia.