Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 23 de juny del 2022

El pitjor lloc per la caserna de la policia municipal del Vendrell

 

 



 

Hi ha una de les coses que no acabo d’entendre. Resulta que segons diuen els polítics, l’any que ve, això vol dir anant bé en un parell o tres d’anys es vol passar la caserna de la policia municipal des de la seva ubicació a tocar a carretera de Calafell a un lloc més apartat com és el Jané Parera, tot just al costat de l’escola de Primària Marta Mata aprofitant l’estructura que es va construir ara fa més de 10 anys per fer-hi un esplai d’avis. Es vol aprofitar aquesta estructura que cada dia està més malmesa per ubicar-hi la caserna de la policia. L’edifici actual consta de tres pisos d’alçada i al seu voltant es pot aprofitar el terreny per fer estacionament per a vehicles oficials i similars.

Jo crec que aquesta no és la millor alternativa per aquest local. Jo el destinaria al seu destí original o a alguna mena d’hotel d’entitats o similar perquè l’edifici que tenim actualment al Camí Reial ja fa dies que s’ha quedat obsolet pel creixement registrat en el municipi en les darrers dècades, situant-nos clarament per sobre els 40.000 habitants tenint en compte que un nombre important de veïns es poden permetre el luxe de no estar empadronats i encara que físicament visquin al Vendrell poden estar registrats en algun altre municipi.

Aquell nou destí no es un lloc perquè no està ubicat en un lloc cèntric en bones comunicacions. Tot i que després d’obrir l’Esclat les comunicacions d’aquella zona han millorat molt, al Vendrell històricament hem dissenyat unes vies més estretes del que s’hauria d’exigir convertint aquests carrers amples de nom en autèntiques avingudes de nom i de fet. Aquí sempre s’ha escoltat molt al constructor per això tenim el que tenim amb carrers estrets i unes voreres que fan pena amb uns fanals al mig que si vas amb alguna persona amb cadira de rodes les veus magres per poder arribar fins a la propera cantonada.

La caserna ha d’estar en un lloc ben comunicat i no pas en un tros del municipi amb difícil accés a llocs del terme. Si fem les coses, ho hem de fer bé i no pas tapar forats amb els draps d’un altre sant. Tenir una visió àmplia del que volem i on volem, no pas això de fer per fer que tant ens caracteritza en aquest municipi que no té un model de creixement i que des dels 2000 tenim un pla general que demana urgentment una revisió i tots els polítics que entren al consistori demanen una nova lectura i quan acaben en prou feines han anat tallant quatre herbes que no els deixa veure la superfície.

La caserna hauria d’estar a la zona de les Matas o a la Cometa en un lloc cèntric on en un tres i no res es pugui accedir arreu amb bones comunicacions. Potser un dia passa un accident per carnaval i els policies no podrien accedir amb els seus cotxes de la caserna perquè està passant la rua. El Vendell ha de deixar de pensar amb els peus i començar a fer una política raonable que durant prous anys hem pagat les conseqüències d’aquest tapa forats  indiscriminat sense ordre ni concert.