Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 21 d’abril del 2023

Tele Penedès

 

 



Jo crec que és el moment  després de les eleccions perquè els polítics de casa nostra comencin a pensar en el territori. No cal només en muntar despatxos de vegueria sense competències ni pressupost  i el que han de fer és estructures de comarca i una de les bàsiques és la televisió penedesenca que agafi les tres comarques del Penedès. Ara per ara tenim com a mínim una cadena a cada capital de província i molts cops s’ha de nodrir d’altres cadenes globals per poder donar una cobertura al territori perquè ells no realitzen més de dues hores de producció pròpia diària. Per això s’ha de treballar aquest tema amb certa pressa.

La televisió és un concepte que amb el pas del temps es va quedant obsolet. Llavors el que s’hauria de pensar ja és un web on  les diferents emissores del Penedès anés penjant contingut que després la gent escolliria mirar quan li vingués bé i les vegades que vulgui. Això de mirar el Telenotícies a les 9 de la nit ja s’acaba. D’aquí quatre dies la gent el podrà veure a l’hora que vulgui i en el dispositiu que més li vagi bé un cop estigui penjat al web.

El Penedès té un important potencial per tenir un televisió pròpia que podria ser un dels pal de paller d’aquesta identitat que de mica en mica ens volen treure. Ja sé que per molts és més proper l’Ada Colau que l’alcalde de Vilafranca del Penedès, però tot això s’ha de treballar  sense crear oficines inútils sinó treballant la identitat d’un territori. Sempre hi  hagut rivalitat entre les diferents capitals penedesenques i altres ciutats importants, però sempre ens ha servit per tirar endavant i per donar vida a la comarca. S’ha d’aprofitar com una cosa bona per tothom i no pas com un entrebanc pel territori. Més fets i menys paraules i aquesta és un pilar que ha de servir per anar bastint la resta, però si la gent escolta més la Colau que el Martínez, malament anem.