Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 6 d’abril del 2023

El Carnaval, que ens uneix

 



Una dels aspectes curioses del Penedès és l’evolució del Carnaval. Ara, algunes localitats ja el celebren plenament dins la Quaresma perquè amb un cap de setmana no n’hi ha prou per deixar contents a tots els municipis i pedanies del territori. Llavors ho estirem una setmana o dues abans i una després. De moment tenim això que tot i sortir de la oficialitat de l’esdeveniment deixa contents a petits i grans que poden aprofitar per recollir mes diners per pagar les disfresses i la carrossa. També tenen més dies de gresca i disbauxa, lluitant contra el fred que acostuma a fer per aquestes dates.

Els més llestos també han aprofitat per muntar històries com el Farrastoltes que serveix per empalmar amb el dia següent al ritme de la música i l’alcohol que ajuda a combatre la freda nit. En aquest país tot s’aprofita i encara que s’hagin de pagar uns busos nocturns per recollir el personal a  Segur de Calafell, al final tots contents perquè estan  la seva vila i ja tornaran a casa quan toqui a peu o en tren.

Aquest és un carnaval que veu com cada any poden sortir coses noves, com enguany amb el la versió penedesenca del Cós Blanc de Vila-seca perquè s’ha d’aprofitar l’empenta de tot això i com més duri tot plegat millor encara que haguem de gastar en confetti més del compte.

Hi ha pobles petits amb carrosses espectaculars que encara que hi anés tot el poble quedaria curt per cobrir les dimensions del personal implicat en aquestes aventures. Això dóna unitat i vida al poble i ajuda a mantenir l’esperit local i a fer pinya. El Carnaval és un punt de trobada per moltes persones i també genera una identitat que a vegades competeix per aconseguir la més bonica o la més nombrosa o la més marxosa.

Ara per ara és una eina social  prou important del territori que ha de servir per sociabilitzar els seus veïns.