Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimecres, 26 d’abril del 2023

Molts candidats i pocs ascons

 



Ja tenim al BOP les llistes publicades de les candidatures de les properes municipals. Dades que alguns partit han mantingut en secret fins el darrer moment. Hi ha coses curisoses com a Bellvei, un poble tan petit es presentin  7 candidatures. Deu haver trobat or a la casa gran o ves a saber què i tot el poble s'hi vol presentar.  Realment l'ha cosa sorprèn. 

Al meu poble ja es veu llum perquè el Quim Nin deixi de ser alcalde i ves per on s'ha fet acompanyar del fill de la seva companya d'oposició durant més de 20 anys coses del directe, però en un poble ja passen coses d'aquestes i és molt normal. Jo crec que el Quim Nin ha estat un molt bon alcalde pel poble, tothom té lo seu, però estic content del que ha fet trencant la divisió entre poble i urbanitzacions i anar tapant forats aquí i allà, però ha creat una mena de consciència de poble que abans no hi era i que al Vendrell encara ho tenen pendent perquè cada nucli va pel seu lloc. Suposo que tornarà a guanyar perquè te cartes, però el més idoni és que a meitat de legislatura ho deixi i segueixi el Marc que ho pot fer igual o millor que ell perquè és un gran gran fitxatge i sap el que vol i per on vol i no es deixa doblegar.. Ell sempre té el Consell Comarcal o altres històries com Santa Tecla per anar vivint el que li queda de la seva vida activa. Hi ha  que donar pas a gent nova i encara que siguis un Martí & Martínez quan toca ho has de deixar perquè la història no només et pertany a tu.

Al Vendrell 11 llistes, crec que una o dos menys que els anteriors comicis. Les favorites són PSC que han repetit els clàssics i fins el número 6 no trobem a la Marta Tobella de Coma-ruga i fins a l'onze un xicot musulmà. A la Mariona no la trobem fins el 7, el gran fitxatge convergent com deien. Jo crec que Coma-ruga es mereixia un 3 o un 4 de la llista i la Marta Tobella és un gran fitxatge que pot portar noves idees, proposts amb ganes de treballar i fer moltes coses i es merexia un lloc més privilegiat perquè s'ha d'anar renovant les llistes i no sempre repetir els mateixos. Encara que no tingui experiència en política d'Aajuntament era un de les les liders del moviment suau de la independència de Coma-ruga. Però clar aqui tots diuen que guanyaran per una marea optimnisa però no volen cedir llocs no sigui que se la fotin i es quedin amb el cul enlaire. 

M'agrada la llista de Som Poble amb un nou fitxatge com la Jenny que és una crack del que se li posi pel davant. A tope de power. El Sito ja fa uns anys que un grup de vendrellencs el van anar a buscar per ser cap de llista i va dir que no, es veu que ara s'ho pensat i ha vingut amb força. Ell es seny, educació, implicació, bones paraules, escoltar i actuar. Ja sap que s'hi cou perquè juntament amb el Llasat amb passat per la Fundació Martí & Martínez. El 3 i el 4 bones persones. Formals educats. Políticament correctes que deixen pas a la Carmina que coneix millor que el Tobies del campanar la societat del Vendrell. Aquest matí hem fet una porra que donava 7 del Psc, 7 de Som Poble, 3 Llasat, 2 Si se puede, 1 Pp, 1 Fem Vendrell 

Molta sort i que guanyi el millor. A veure que passa en pobles com la Bisbal i el Montmell i Bonastre que pot passar de tot.