Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 30 de juny del 2023

Més de la meitat de la gent no va votar a les municipals


És m


olt trist, però cada dia la política està més lluny de la realitat de moltes persones i aquestes ja no van a votar ni a les municipals que són les més properes. Ja diuen els entesos que a les properes legislatives posades al mig de l’estiu ja veurem si superem el 25% en molts casos de participació. En unes eleccions amb un panorama polític on l’esquerra ha desaparegut i cada dia és fa més fort una mena de centre dreta que tot i tenir colors diferents al final segueixen fent la mateixa política de sempre, deixant decebuts als qui esperàvem altra cosa. Depèn com quedi els partits de casa nostra encara poden fer alguna cosa, però si hi ha un pacte de les grans formacions doncs que aquí no pintem res i ja tornarem d’aquí quatre anys a veure si ens volen.

Amb l’excusa de l’extrema dreta, totes les posicions s’han reorientat i el qui era dolent ja no ho és tant perquè ha sortit un nou monstre i anar fent. Aquí al Penedès la gent ha votat molt per partit i no pas per candidat excepte en les petites localitats. Hi  ha molts electors que a l’hora de dipositar l’urna no sabien si votaven al pepito o a la marieta, ells només sabien que votaven socialista o Pp com sempre han fet i sense cap més problema.

És que al final de tot en l’actual situació política qui mana menys són els polítics que seuen en els parlament. Avui en dia té més poder els jutges, les grans empreses i els grans lobbys que van posant les seves peces sobre aquest tauler d’això que anomenen democràcia. Cada dia hi ha més diferències socials i  les polítiques socials cada dia queden més curtes perquè avui en dia hi ha uns grans desajustos socials com el preu dels lloguers i el cost de la vida que és difícil poder combatre amb els nostres salaris ajustats al màxim  a  mínim interprofessional. Encara queda molt per fer i la cosa cada dia està pitjor.