Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

diumenge, 25 de juny del 2023

Teatre amateur i de gran nivell a la Cumprativa de Llorenç



Un dels clàssics de la Cunprativa de Llorenç és estrenar una obra de teatre per la festa major, però enguany ves per on ho ha fent per Sant Joan. Aquest cop éra el torn de la 1a obra de Josep Maria Benet i Jornet que porta per nom "Una vella i coneguda olor" on en un patí de casas del Raval de Barcelona es desenvolupa la vida d'uns veïns a l'estil dels anys 60 quan va estar escrit el text. 

No hi falten la noia guapa i afortunada, la  lletja i desgraciada amb una mare que la porta a ralla, la xafardera que ho controla tot i sempre vol ser més qe les veïnes, el guapo i aquell que té un munt de tracta amb moltes pubilles. Aquest patí té un futur incert perquè en pocs anys sobre d'ha de construir la Rambla de Barcelona.

Doncs vists els personatges, ja us podeu imaginar la cosa com va i al final sempre passa en totes les obres. i el públic no s'ho acaba d'empessar, peròla realitat d'aquells temps devia ser una cosa semblant. 

L'obra dura quasi una hora i mitja i passa molt ràpida. Primer de tot cal destacar l'encert de la Rosa Andreu que és la directora que ha sabut trobar la clau de cada personatge i d'aquí tot va rodat.

Brillant paper de la Ester Romero, com a Maria, posant-se molt bé dins el personatge amb un toc personal i unes cues que no acaben d'estar quietes. Molt encertat. La seva mare Núria Amer que fa de Mercè està en la seva salsa. Un gran paper ideal per ella. També trobo brodat el personatge de Teresa a càrrec de la Mònica Ferrer, una de les persones polifacètiques amb molt de futur en el món de la cultura d'aquesta comarca. Laia Batlle com si se l'hagués escrit ella mateixa el seu paper. De la resta molt bé, la veritat. Si la voleu tornar a veure ho podeu fer aquest dia 1 a les 21 hores a la Cumprativa. Una tarda molt amena amb un gran nivell i un direcció impecable.