Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 25 d’agost del 2009

Una gran pandèmia o una grip més

Això de la grip em fa por. La gent es va morint de mica en mica, vas sentint notícies i consells pràctics per evitar-la. No sé que pot passar, però jo crec que fins ara no hi ha res clar. Potser una aventura més de l'hivern o realment afectarà molt a la societat. El problema de tot això que els que realment saben per on pot anar no diuen res. Potser ho fan per no escandalitzar, però jo crec que abans que arribi el fred la gent tingués més clar per on pot anar tot plegat. A veure si algú en treu aigua clara de tot plegat.

5 comentaris:

Glòria ha dit...

Amb això de la grip crec que ni els que podrien saber-ne alguna cosa tenen gaire clar per on peterà. Cada cop que surt la presidenta de la OMS o la nostre ministre de Sanitat, més aviat amb desconcerten que no pas amb tranquil·litzen.

Sonia Mirambell ha dit...

No les tinc totes !

Nuria Miró ha dit...

si d'un començament s'haguessin aplicat les quarentenes estrictes i vigilades( no dir als malalts que es tanquin a casa seva i deixar-los fer la seva)i s'hagués restringit el pas per fronteres i aeroports exclusivament a mercaderíes, potser no estaríem parlant de pandèmia; però no queda bé pendre mesures tant estrictes, val mes que la gent caiguin com mosques que ser titllat d'impopular i reaccionari.

Nuria Miró ha dit...

Quarentenes rigoroses i controlades, com les d'avans, i fronteres i aeroports oberts exclussivament al pas de mercaderíes.Tot això d'un començament i potser no estariem parlant de pandèmia, però millor que la gent caiguin com mosques, que no ser titllat de reaccionari i impopular.

Maimónides ha dit...

El problema real d'aquesta pandèmia es que es una grip i com a tal, les possibilitats d'una mutación son molt elevades.

Es una grip que es "parenta" mes o meny llunyana anomenada "espanyola", que va deixar entre 50 i 100 millons de morts.

Aquest es realment el punt de tensió: qui te l'absoluta certesa de que en cas de mutar, no sigui una "cepa" molt mes mortífera que l'actual?

Fins a que punt son efectius els tractaments que ens propossen?

Per què un numero molt elevat de professionals sanitaris no vol vacunar-se (quan es pugui fer)?

No crec que hi hagi ningú que tingui la resposta a aquestes i moltes altres preguntes.