Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

diumenge, 9 de juny del 2013

Aportació al 1r concurs de microcontes de Calafell

La casa Barral de Calafell va acollir ahir el primer concurs de microcontes. Jo, en principi formava part del jurat, però en darrer moment en vaig passar de bàndol i vaig decidir escriure. Aquests són les meves propostes. Màxim 30 paraules i tema lliure en mitja hora. No vaig guanar cap premi. Hi havia molt de nivell. Jo vaig deixar aquestes aportacions.

La primera ens parla de les nove realitats.

Caminava sol per la plajta i les ones li mullaven els peus. El quadre penjava d'un mar ple de fongs en una sala humida. La realitat virtual era el títol de la mostra.

La segona va dedicada a aquestes situacions que et planteges una i mil vegades però mai trobes el moment de tirar-te a la piscina. 

Se sentia estrany. Era ric: Tenia gana, fred, angoixes. Era pobre: no tenia amics, mòbil, Visa, il.lusions. La seva felicitat s'amagava en un teclat on hi faltava l'"Enter",


La tercera va dedicada a totes les persones que veuen el món en dades i estadístiques:

A l'escola el van ensenyar a sumar i multiplicar. A la vida va descobrir que també existia dividir i restar. Quan va morir, al seu epitava posava que va morir de superàvit.

Aquest és una mica absurd, però que només ens queda en realitat el present, encara que ens prometin mil coses.

El present el va atrapar amb les seves mans. El passat el perseguia de dia i nit. Només li quedava el futur que va invertir en Preferents. Ara només creu en els mots encreuats.


La darrera és una mica el doble sentit de les coses.

La Maria el mirava fixament cada dia des de darrere la barra. Ella amb el seu rostre marcat pel blau del mar el portava més enllà. La seva cita era constant i fiel. Un dia va saber el seu cognom: Birzard. Tot era massa clar. 

Un matí diferent on varem descobrir que hi ha molta gent que comparteix passions i què en quatre línies es poden dir moltes coses. Hi havia molt de nivell i la el jurat ho van tenir difícil. El més important és fer allò que t'agrada amb gent que també té les mateixes inquituts.


1 comentari:

el Mèlich ha dit...

Miquel, com a jurat dels comcurs et puc dir que el nivell va ser molt alt. Tots el 40 contes tenien una excel·lent qualitat literària. Ens va ser difícil escollir els millors.
Gràcies per la teva col·laboració i per la teva generositat
Salut
J. Mèlich