Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 2 de març del 2017

Informació pública al moment




Hi ha persones públiques que el seu gran objectiu és la privatització d’àrees i serveis en favor d’empreses privades amb una clara pèrdua de qualitat i amb un augment de cost que acabem pagant tots els contribuents del municipi. Pel líder local si aquella privatització li aporta quatre duros, doncs ja pot fer amb allò un parell de concerts gratuïts que poden atraure quatre vots i així s’estalvia tots els problemes. Aquests serveis tal com estan la majoria de municipis de casa nostra costarà molt que tornin a ser públics perquè la majoria de consistoris estan més pelats que una rata i ja no saben on anar a buscar els diners. Llavors tenen en les privatitzacions un sistema de guardar la roba dins la filosofia de supervivència qui dies passa anys empeny. El pas del temps segurament indicarà que ha estat una gran errada però ves a saber qui manarà d’aquí uns anys i com més complicat li posi al futur menys lluirà ell i més jo que és el que es tracta. Ara mano jo i la resta ja s’ho trobaran quan toqui. La qüestió és quedar bé amb els meus i a la resta els tocaran les closques del marisc que ens haurem cruspit aquí tots plegats.
Jo crec que molts dels ajuntaments de la comarca necessiten una privatització del que seria l’àrea de comunicació. Alguns consistori no diuen res al llarg de l’any. Només quan passa alguna cosa grossa, els Mossos, bombers o qui toqui ja exposarà tot el que allí s’ha produït però en el dia a dia ningú diu res. Tothom està quiet intent no sortir mogut a la foto quan aquesta es produeixi. En aquests temps que vivim d’immediatesa informativa és del tot inadmissible que un acte que es porti a terme avui el llegeixis al cap d’un parell o tres de dies quan la gent ja ha passat pàgina del que va passar aquell dia. Ara les coses van al dia i al cap d’un parell o tres de dies la cosa ja està més que caducada.
Evidentment en aquesta comarca ja tenim consistoris el suficientment grans perquè els manaires vagin acompanyats pel cap de protocol, la secretaria, i la secretaria de la secretària. Ja ens hem fet grans i ens hem d’actualitzat.
Avui en dia aquesta despesa no es pot pagar amb el sistema actual. Llavors el millor és llogar una empresa de màrqueting i “comunity manager” que al cap de cinc minuts de produir-se un fet ja estigui en totes les xarxes socials perquè la informació arribi arreu. Evidentment aquesta servei no només ha de donar veu a l’equip de govern que mana en cada moment sinó que com està pagat per tots els veïns de la localitat amb els seus impostos també ha de donar veu i difusió als diferents partits i formacions que integren els consistori perquè tothom tingui les mateixes oportunitats. No els de sempre per dir el de sempre que al final ja cansa.
Ens hem de tornar moderns en aquesta societat en què la televisió en el seu format ja no funciona, però hem d’aprofitar les imatges recollides en les seves cameres per dotar aquestes campanyes de vida i imatges sobre el contingut.
Unes empreses que estiguin preparades per escriure discursos sobre qualsevol matèria que després llegirà l’alcalde amb amor i sinceritat com si ho hagués fet ell, però aquestes quatre paradigmes globals d’amor a la ciutat, amor a la gent, senzillesa i bones formes ja ha quedat en desús, hem de crear un missatges més moderns i actuals amb frases més actuals i obertes a tothom i no repetir i repetir tòpics i registres de l’època de principis dels 80.
Ara el més important no és fer coses sinó simplement ha de semblar que es fan. En cas que realment es facin s’ha de treballar per remarcar des de diferents punts allò que realment s’està portant a terme. Els temps està canviant i si ho volem  privatitzar tot i cada dia ser més pobres i amb menys poder lligat de caps i peus de les grans empreses i només per servir lla voluntat del lobby empresarial, Al poble ja li explicarem una història cada 4 anys que sembli atractiva. Posats a fer fem-ho bé,  agafem un gabinet de comunicació per portar alcaldia. Ja no ve d’aquí. Tots enganyats, però contents i al cap de 10 minuts ja tindrem un resum del ple amb pels i senyals no cal esperar 3 o 4 dies o mai més es va saber res.