Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimecres, 3 d’abril del 2019

COMUNICAT PREMSA DEL SINDICAT SPL-CME, DE LA POLICIA LOCAL DEL VENDRELL



EL SR. MARTÍ CARNICER I EL DESMANTELLAMENT DEL SECTOR PÚBLIC,

DESGAVELL DEL DEPARTAMENT DE RECURSOS HUMANS, per parlar d’un més dels departaments de l’Ajuntament del Vendrell.
Desprès de ser reubicat a principi d’aquesta legislatura, el responsable que ha estat al front desprès de més de vint anys del departament de RRHH, per habilitar per decret d’Alcaldia un altre responsable aquest renunciaria, essent  nomenat un segon cap, que al poc temps també renunciaria. Estant en aquest moment aquesta plaça de cap de RRHH vacant sense cobrir, fet només justificat pel desgast del dia a dia d’aquests treballadors, amb legítimes expectatives de promoció, que són triats per l’Alcalde per fer  mantenir posicionaments insostenibles envers els treballadors i els seus representants de la Junta de Personal i Comitè d’Empresa, anant renunciant aquests un darrere l’altre de les seves responsabilitats enfront del departament de RRHH.
Aquest desgavell no es casual, ja què el seu mentor, a l’igual que la regidora del mateix departament de personal, els promocionen per sacrificar, esperant això si, que aguantessin una mica més aquesta farsa, fita difícil d’assumir quan el full de ruta és anar en contra dels principis intrínsecs d’honestedat i projecció personal al front d’un col·lectiu arribant al convenciment de que, per fer carrera no tot si val, no estant dotats tampoc de les eines i directrius per resoldre les seves responsabilitats de manera efectiva.
Provablement una part de l’interès per la fallida tècnica del departament, seria justificar l’anunciada exteriorització del servei de nomines, servei que sempre s’ha portat des del mateix Ajuntament tenint a dia d’avui espai físic suficient a l’edifici de l’hotel d’entitats, ja que si a cas només caldria implementar suport informàtic, software. Pel que l’exteriorització només tindria justificació en la plusvàlua de renda d’alguna empresa privada satèl·lit.
Val a dir que sembla a portes del final de la legislatura, que aquesta exteriorització no estaria ja sobre la taula en aquest moment, segurament els serveis jurídics del mateix Ajuntament no trobarien la justificació per la viabilitat d’aquesta proposta feta per l’Alcalde temps enrere.
Tot i així, la paralització del departament és evident, amb tràmits administratius paralitzats com documentació de tràmit tipus, com certificacions de serveis prestats, pagament del deute reconegut per acta de les vacances no gaudides, tampoc satisfetes de treballadors eventuals aquests últims anys, com altres deutes generats per quanties i conceptes retributius deixats de pagar tenint que litigar els treballadors, com dos funcionaris en comissió de serveis que tenint plaça fixe a l’Arboç varen treballar dos anys a l’Ajuntament del Vendrell. Amb requeriments fets des del Síndic de Greuges sense retorn  per expedients iniciats per denúncia des de la Junta de Personal.
L’elaboració d’una  RLT, relació de llocs de treball per una empresa, que ordinàriament treballa amb aquesta administració local, a l’Eina, que no és de la confiança dels representants dels treballadors per incongruències  evidents  per la forma que s’està fent la valoració, per la seva poca transparència com canvis de puntuació unilaterals d’un dia per l’altre, manual utilitzat, fent tot plegat preveure el resultat d’aquesta RLT com un nyap, que s’intentarà tramitar a última hora a corre cuita sense el consens i aprovació dels representants dels treballadors, ja que la dotació pressupostària del capítol 1 per aquest 2019 no dóna per massa més que assistir una vegada més a veure com el Sr. President de la Corporació ens treu el conill de la RLT del barret de copa com a cloenda abans de baixar el teló de la seva última funció per sempre més. Com a comparativa, la relació del capítol 1 amb el total del pressupost municipal del Vendrell en comparació a municipis similars com Calafell, Vilanova, Cambrils o Vilaseca és entre un 10 a un 15% menor.
Tant mateix, no es cobreixen les baixes i jubilacions dels diversos departaments municipals, tampoc de la policia local. A tall d’exemple de les places de carrera de policia local que va anunciar convocar el Sr. Martí Carnicer al mateix Plenari Municipal a pregunta nostre, per cobrir les jubilacions abans d’acabar la legislatura, no se n’ha convocat cap, essent reemplaçats per policies interins i des de fa un temps per ningú, com tothom pot comprovar dia a dia per la manca d’efectius més que evident. Abusant de la modalitat de contractació per borsa de treball, ja que si bé tindria que ser una modalitat per implementar presencia policial en període estival, es fa servir per cobrir places estables passant de places de carrera a interinatge de manera generalitzada, convertint la gestió de la policia local en una ETT de contractació, en depriment al servei de seguretat pública  als vendrellencs i vendrellenques.


SPL-CME, SINDICAT MAJORITARI DE LA POLICIA LOCAL DEL VENDRELL.