Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 31 de maig del 2019

Baix Penedès, només juliol i agost


L’altre dia sortia en una notícia que un municipi de la Costa Daurada que evidentment no estava al Penedès ja contractava pels dies de Setmana Santa socorristes aquàtics per a les platges del municipi. Evidentment aquesta és una bona estratègia que té el seu cost, però és la part practica de tots aquesta campanya que posem en general “Baix Penedès, tot l’any”. Doncs perquè això sigui així i no quedi emmarcat en un parell de mesos i escaig s’ha de treballar en aquesta línia. Possiblement al principi serà una feina dura, però poc a poc es poden anar canviant els hàbits que poden repercutir favorablement en el nostre turisme i de retruc en la nostra economia.
Al costat d’aquests dos mesos d’estiu que són la part central de la nostra promoció a segones residències i turistes tenim un parell o quatre mesos com poden ser el juny, maig, setembre i octubre que es pot treure molta rendibilitat de les nostres potencialitats. Evidentment ja es treballa en aquesta línia, però hauríem de fomentar aquests mesos a mig camí entre la calor i el fred i curiosament és quan s’hi està millor a casa nostra.
Posar un festival musical a Coma-ruga un cap de setmana d’agost no crec que sigui el més indicat perquè aquests dies d’agost  sense cap cosa extra a  ja tenim una afluència important més que segura. El que hagués estat ideal és col·locar aquests dos dies de concerts intensos a la platja dins el mes de setembre o de juliol, però dins l’agost podem arribar a una saturació amb unes conseqüències incertes que tots més o menys podem intuir sense tenir gaire imaginació.

Hem d’anar buscant formes perquè la gent que ens visiti es vagi repartint al llarg de l’any.  Comarques com el Priorat i la Conca de Barberà ja ho fan sense saturacions ni platja