Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 17 d’octubre del 2019

50 anys, entre la realitat i el fum





Fa 50 anys l’home després d’uns anys de proves i investigacions va arribar a la lluna. Aquesta és una de les principals fites del 1969 i com va es va dir en el seu moment va ser un gran pas per la humanitat. Després de la darrera festa  dels 40 toca tornar-nos a trobar-nos al voltant d’una taula amb altres propostes  que s’aniran coneixent en les properes setmanes. La gent que vulgui participar només ha d’enviar un mail a baixpenedes69@gmail i allí l’informarem dels detalls. Està obert a tots els baixpenedesencs nascuts el 1969.
En aquest mig segle el Vendrell ha passat dels 10.000 habitants fins els 40.000 habitants En una localitat on normalment s’escoltava català i una mica de castellà per la forta immigració de les dècades anteriors hem passat a una vila amb gairebé 100 nacionalitats vingudes dels cinc continents. Evidentment que del domini absolut de la religió catòlica a un ampli ventall de creences de tot tipus on no hi ha faltat mai els que se situen fora dels camins de la fe.
Aquell Vendrell que estava a punt d’entrar en la nova dècada dels 70 mantenia viva una revista catòlica d’informació local respectant la seva perspectiva i una emissora de ràdio. Avui en dia la vila no compta amb cap mitja local de comunicació  ni en paper ni virtual propi, però si tenim una tele pròpia i conservem la ràdio. Nosaltres som fills d’aquelles aparells de televisió que eren un dels tresors de la llar on només hi havia dos canals per veure una programació molt limitada en blanc i negre .
Som la generació de comprar discos al Novax, anar de festa al Babylon, Onyx, Arqus, Hidroshima, HG i Long Play entre moltes altres que teníem a menys de mitja hora en cotxe o tren de les nostres cases.
La nostra era una generació amb possibilitats, fills d’un temps en una comarca que no estava malament econòmicament pel boom de la construcció i turisme en aquells temps.
Ara estem al món virtual on pots parlar amb gent de l’altra punta del món i no coneixes el món. Moments en què els discos són vestigis del museu i la realitat virtual va prenent lloc a la real. Una comarca amb una de les rendes més baixes de Catalunya que marca el seu dia a dia. Ens veiem a la festa per recordar aquest mig segle.